Point2.0

Konferencija POINT 2.0

Konferencija organizacija civilnog društva koje se intenzivno bave korištenjem novih tehnologija POINT (Politička Odgovornost i Nove Tehnologije) ove godine će doživjeti svoje drugo izdanje, a održat će se u sarajevskom Art kinu Kriterion od 23. do 26. maja ove godine.

Ove godine, pored učesnika iz 7 država jugoistočne Evrope, konferencija će ugostiti i organizacije civilnog društva iz Egipta, Libije, Tunisa, Izraela, Palestine, Kipra, Njemačke, Mađarske, Poljske, Slovačke, USA, Velike Britanije, Islanda, Rusije i Azerbejdžana.

Kroz četiri dana POINT konferencije biće održane brojne prezentacije projekata, radionice iz oblasti korištenja novih tehnologija u civilnom aktivizmu, panel diskusije, skype prezentacije, te brojni unconference i zabavni sadržaji. Konferencija će i ove godine na dinamičan način, uz korištenje novih tehnologija i uz aktivno učešće učesnika/ca konferencije, kao i internet korisnika/ca, prezentirati konkretne primjere rada civilnog društva, kao i iskustva i strategije u radu na ovim specifičnim poljima.

Prva dva dana ovogodišnje konferencije će biti realizovana kroz izlaganja učesnika i panel diskusije, treći dan je planiran kao unconference dan, gdje će učesnici sami moći predlagati teme za prezentacije, dok će treći i četvrti dan POINT-a 2.0 biti održan Code sprint izazov dvodnevno takmičenje developera i drugih IT entuzijasta u razvijanju novih softverskih projekata u svrhu angažovanja građana.

Prva POINT konferencija je održana od 16. do 18. februara 2012. godine, a kroz 5 glavnih tematskih cjelina okupila je preko 100 predstavnika civilnog društva iz regiona i svijeta koji su kroz prezentacije pokušali predstaviti šta je to novo na području primjene novih tehnologija u civilnom sektoru koji se bavi odgovornim društvom.

POINT konferenciju organiziraju UG „Zašto ne“ iz BiH u saradnji sa CRTA-om iz Srbije, Metamorphosis-om iz Makedonije, Centrom za demokratsku tranziciju (CDT) iz Crne Gore, kao i pokretom Mjaft iz Albanije.

Više informacija možete pronaći na službenoj stranici konferencije POINT 2.0.

Autor

Tehnografija je tehnološki blog koji svakodnevno donosi novosti iz društvenih mreža, internet startupa, mobilnih tehnologija, zanimljivih tehnoloških događaja te operativnih sistema. No, to nije sve. Kvalitetne recenzije, i jednostavni tutorijali će vam pokazati da svijet Interneta uopće nije tako složen, kako izgleda na prvi pogled.

Broj komentara: 0, ostavite komentar.