Sajam JobFair 5. i 6. decembra u Sarajevu

Studentska organizacija EESTEC LC Sarajevo 5. i 6. decembra ove godine na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu organizuje treći po redu sajam poslova za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta pod nazivom „JobFair ’11 – Iskoristi svoju šansu“.

Treći po redu sajam se organizuje po uzoru na uspješno održane sajmove 2008. godine „JobFAIR ’08“ i 2010. godine „JobFAIR ’10.“ Želja je i ove godine na jednom mjestu okupiti više od hiljadu studenata i diplomaca tehničko-tehnoloških usmjerenja i omogućiti im da stupe u direktan razgovor sa kompanijama, koje će tokom Sajma imati jedinstvenu priliku da dođu do najkvalitetnijeg kadra koji naša zemlja može ponuditi. Cilj ovog događaja je da studenti dođu do željenog zaposlenja ili prilike za stručno usavršavanje u nekoj od kompanija koje uspješno posluju u Bosni i Hercegovini i regionu.

Putem anketa i direktnog razgovora sa predstavnicima kompanija, učesnicima manifestacije, studenti imaju priliku da dođu do željenog posla ili stručnog usavršavanja. Pored toga, studenti mogu ostaviti svoje podatke (CV) u elektronskoj bazi podataka, koju mogu popuniti na računarima na sajmu ili na zvaničnoj internet stranici sajma: www.jobfair.ba. U okviru sajma poslova će se održati prezentacije kompanija i na taj način će studenti imati priliku da se bolje upoznaju s njihovim načinom poslovanja.

Projekat su podržali Rektor Univerziteta u Sarajevu, dekan Elektrotehničkog fakulteta Sarajevo i Federalno Ministarstvo Obrazovanja i Nauke.

Više informacija o ovom projektu se može naći na zvaničnoj web-stranici www.jobfair.ba, na kojoj će pred sami Sajam biti omogućen online unos biografija.

EESTEC LC Sarajevo je neprofitna i nepolitička organizacija u čijem radu učestvuju studenti na volonterskoj osnovi. Povezujući studente sa kompanijama u BiH i regionu JobFair ’11 – Iskoristi svoju šansu! Aktivno pomaže u sprečavanju odlaska mladih iz zemlje i direktno doprinosi smanjenju nezaposlenosti među mladima.

Autor

Završna godina Fakulteta Informacijskih Tehnologija. Trenuto programira u jednoj firmi, ali i pored toga nađe vremena da se posveti pisanju članaka na tehnografiji. Područja interesovanja su mu od mobilnih tehnologija do društvenih mreža.