TGG_Konferencija_F

The Geek Gathering je završio…

 Službeno je završio prvi The Geek Gathering: geekovi su napustili Osijek. But no geek remains the same: osim što su se dobro proveli, ponijeli su nova znanja. Vrhunski IT stručnjaci iz SAD-a, Švicarske, Francuske, Luxemburga i Hrvatske kroz svoje prezentacije i radionice pokazali su kako na praktičan način koristiti aplikacije i kako stvarati nove. U svakom slučaju, geekovi su već tokom predavanja točno znali što mogu s naučenim: moglo se vidjeti kako se ideje kuhaju u njihovim glavama.

Za odličnu klopu pobrinuli su se Majstori kotlića, koji su pripremili vrhunski fiš i čobanac. U vrijeme ručka marljivo se jelo iznad punih tanjura, a kotlići su ostali prazni.

Održalo se 15 predavanja i 6 radionica u 3 dana, ali ni zabave nije nedostajalo. RetroGaming room s prikladnim interijerom sadržavao je izvrsne primjerke video-igrica Super Mario na Nintendu, originalni Star Wars fliper, a Red Bull osigurao je Red Bull Formula 1 simulator. Organiziran je čak i turnir u Mario Cartu na Nitendu Wii, gdje su najbolji osvojili vrijedne Microsoftove nagrade i web-hosting (čiji je sponzor bio 6sync).

Prvo okupljanje geekova posjećeno je bolje nego smo očekivali. Na naše iznenađenje osim posjetitelja iz regije – Hrvatska, Srbija, BiH i Mađarska, imali smo posjetitelje iz Njemačke, Švicarske, Austrije s Filipina te nekoliko američkih studenata koji studiraju u regiji. Drago nam je da su developeri iz regije prepoznali kvalitetu i uloženi trud naših programskih direktora te nas na taj način podržali i dali nam “vjetar u leđa” kako bi slijedeće okupljanje podigli na višu razinu kako organizacijski tako i programski.

U sklopu The Geek Gatheringa održan je i izvrstan koncert Hladnog piva, u kojem su uživali i mnogi Osječani. U kinu Europa, preko 800 geekova, lega i legica pjevalo je hitove Hladnog piva. Luda atmosfera nastavila se na after partiju u Oxygenu, gdje se plesalo do sitnih sati.

Geekovi su se u nedjelju navečer oprostili s Osijekom, s upitima o konferenciji sljedeće godine.

Geekovi, vidimo se!

Autor

Tehnografija je tehnološki blog koji svakodnevno donosi novosti iz društvenih mreža, internet startupa, mobilnih tehnologija, zanimljivih tehnoloških događaja te operativnih sistema. No, to nije sve. Kvalitetne recenzije, i jednostavni tutorijali će vam pokazati da svijet Interneta uopće nije tako složen, kako izgleda na prvi pogled.

Broj komentara: 0, ostavite komentar.