LinkedIn proslavio 10. rođendan

LinkedIn je jučer proslavio svoj deseti rođendan. Ova poslovna društvena mreža izrasla je u itekako prepoznatljivo ime. Prvi slogan “Relationships matter.” je već govorio na samom početku o pravcu koji je planiran za LinkedIn, a stotine miliona korisnika, danas obavljaju svoje svakodnevne poslove upravo na ovoj mreži. Cilj ove mreže je stvoriti poslovne prilike za sve ljude, bilo gdje u svijetu, a brojke im idu u prilog. Nakon prvog mjeseca od pokretanja i 4500 korisnika, danas LinkedIn broji oko 225 miliona članova. Ovime je postao mjesto na kojem je dijeljenje sadržaja prešlo u mjesto na kojem se stvara karijera i povezuje s bivšim i budućim kolegama.

LinkedInBirthday

Tijekom deset godina, LinkedIn je doživio mnoge redizajne, prve mobilne aplikacije i njihova unaprijeđenja. Svoju priču LinkedIn je opisao na veoma zanimljiv način, a možete ga pogledati ovdje: “A Brief History of LinkedIn” prateći svaku godinu od nastanka. Kao što su i sami rekli, imaju na što biti i ponosni, a mi možemo samo reći: LinkedIn sretan rođendan! 🙂

Autor

Magistra računarstva koja osim što svoje vrijeme upotpunjuje proučavanjem tehnologije ostavlja slobodnog vremena za dizajn i fotografiju. Oduševljavaju je inovativni pristupi tehnologiji. Uživa u druženju s kreativnim ljudima i voli imati ispunjen dan. Osim toga ljubitelj je mode i zabavnih izlazaka.