Angry Birds Space preuzet 10 miliona puta u samo tri dana

Angry Birds je igra koja je do sada preuzeta više od 700 miliona puta, što je čini jednom od najpopularnijih puzzle igara u zadnje vrijeme. Njenoj popularnosti pridonijela je veoma niska cijena preuzimanja, kao i rasprostranjenost na raznim platformama i moblilnim uređajima, kao što su iPhone, iPad, iPod touch, Android uređaji, Mac i PC. Za sada nije napravljena Windows Phone verzija, ali je njena izrada u planu.

U četvrtak, 22.marta je izdana nova verzija igrice, Angry Birds Space. Ova verzija je u prva tri dana preuzeta 10 miliona puta. Vijest o broju preuzimanja objavljena je na Twitter-u.

Angry Birds Space donosi dosta novina. Međutim, princip igre je ostao isti. Cilj je i dalje nategnuti praćku, te ispucati pticu prema neprijatelju i pokušati ga pogoditi. Ovaj put gravitacija, a svaki planet i meteor ima svoju gravitaciju, će uticati na putanju koju ptice prave, što igru čini težom.

Igra je veoma jednostavno urađena, sa jednostavnim izbornikom, dobrom grafikom i simpatičnim zvukom tokom cijele igre.

Autor

Alma je dipl.sanitarni inžinjer sa dosta slobodnog vremena, zbog kojeg je i počela da se bavi pisanjem. Veliki je optimista i vječito dijete. Uživa u druženju sa prijateljima i dobroj čokoladi