Stranice za online igranje i besplatno preuzimanje igara

GameSpot

Za sebe kažu da “zabavljaju, informišu i povezuju igrače”. Tokom 16 godina uspješnog rada stranice objavljena je velika količina sadržaja za igrače uključujući igre sa komentarima igrača, ocjenama, vodičima za strategije i ekskluzivne intervjue. Njihove igre pokrivaju više platformi, kao što je PC, PS3, Xbox 360, 3 DS, iPhone i Android. Prijavite se na ovu stranicu i besplatno se pridružite GameSpot zajednici, te se povežite i kontaktirajte sa igračima širom svijeta na vlastitoj forumu.

Download Free Games

Stranica nudi preko 110 besplatnih igara u svojoj kolekciji koje su omogućene za preuzimanje. Također, ovde možete naći kolekciju od preko 250 besplatnih igara koje možete igrati direktno na vašem pregledniku. Download Free Games nudi i kolekciju igara prilagođenih Mac OS.

MyPlayCity.com

Ovde u ponudi možete pronaći preko 300 besplatnih, legalnih, dozvoljenih za preuzimanje, virusom oslobođenih igara sa odličnom grafikom i bez vremenskog ograničenja.

Games 2 Download

Ova stranica nudi mogućnost preuzimanja preko 1000 besplatnih igara podijeljenih u 18 kategorija. Možete preuzeti limitiranu slobodnu verziju ili možete kupiti cijelu verziju igre.

AddictingGames

Ova stranica je malo drugačija od ostalih jer nudi upload vaših igara. Na ovoj stranici možete pronaći online Flash igre osmišljene od stotine nezavisnih programera širom svijeta.

Caiman

Jeste stranica sa preko 3000 hiljade besplatnih igara za preuzimanje . Igre su ovde kategorisane , a svakodnevno se objavljeje “Game of the Day” ( Igra dana ). Pored svake igre pronaći ćete objašnjenje, ocjenu, screenshot…Također ovde postoji kategorija igara koja podržava Mac OS.

Acid-Play

Od 2002.godine u ponudi ima kolekciju od preko 1000 igara za preuzimanje. Svaka igra je detaljno opisana, smještena u određenu kategoriju, ocijenjena i komentarisana.

Shockwave

Stranica nudi online interaktivnu zabavu u obliku od preko 1800 igara, a svake sedmice se dodaje po jedna nova igra.

Funny-Games.biz

Nudi preko 5500 online Flash igara u raznim kategorijama dostupne za preuzimanje.

Facebook

Koliko god to nekome smetalo, Facebook je trenutno jedna od stranica sa najviše online igara na jednom mjestu. Ovde imate mogućnost biranja između mnogobrojne kolekcije svih vrsta igara ( akcijske, avanturističke, puzzle igre, utrke, ratne…) Još jedna od prednosti za ljubitelje ogara jeste mogućnost dijeljenja postignutih rezultata sa svojim Facebook prijateljima, kao i podsticanje takmičarskog duha.

Za dodatnu  listu stranica posjetite .

Autor

Alma je dipl.sanitarni inžinjer sa dosta slobodnog vremena, zbog kojeg je i počela da se bavi pisanjem. Veliki je optimista i vječito dijete. Uživa u druženju sa prijateljima i dobroj čokoladi