[INFOGRAFIKA] Istraživanje pokazalo-prvo internet pa doktor!

Istraživanje provedeno od strane Pearl.com, stranice koja povezuje korisnke sa stručnjacima iz oblasti medicine, prava, kao i mnogim drugim oblastima nudeći im pomoć. Od 1000 anketiranih korisnika 63 % je izjavilo da će kada su u pitanju osjetljive teme poput seksa ili spolno prenosivih bolesti informacije i savjet prije potražiti na internetu nego kod doktora. Ljudi se prvenstveno okreću pomoći na internetu zbog problema oko zdravstvenog osiguranja, njih čak 24 % ili srama 21 % ispitanika.

“Pearl.com nastoji poboljšati živote ljudi, a jedan od načina na koji to radimo jeste brži pristup medicinke pomoći ljudima kojima odlazak doktoru predstavlja previše izdataka, ili im je potrebna pomoć nakon radnog vremena, meugodno im je postavljati pitanja lično, ili žele dobiti početne informacije prije zakazivanja pregleda kod doktora” izjavio je Allison Leeds, voditelj za korisnička pitanja za Pearl.com.

Istraživanje je provedeno u Americi, ali vjerujemo da je i kod nas veoma slična situacija kada je u pitanju ova tema. Da li se pronalazite u ovoh 65% ispitanika koji će prije savjet potražiti na internetu nego kod doktora?

Izvor:

Autor

Alma je dipl.sanitarni inžinjer sa dosta slobodnog vremena, zbog kojeg je i počela da se bavi pisanjem. Veliki je optimista i vječito dijete. Uživa u druženju sa prijateljima i dobroj čokoladi