WeTransfer – brzo i lako dijeljenje sadržaja

Ukoliko često imate potrebu za dijeljenjem velikih file-ova WeTransfer.com je dobro odredište. Na ovoj adresi možete jednostavno i besplatno slati jedan ili više file-ova do 2GB veličine, pri tome se misli na ukupnu veličinu. Jedna od najvećih prednosti, za razliku od nekih drugih servisa, jest činjenica da ovu uslugu možete koristiti bez registriranja, a link se dostavlja na e-mail adresu ili se generira direktno na stranici. Također, nakon što korisnici preuzmu sadržaj dobiva se i e-mail obavijest da je sadržaj preuzet. Ali dosta teorije, evo kako WeTransfer izgleda:

WeTransfer

Posjetom stranice odmah je vidljivo kako je sučelje jednostavno i moderno. Pozadina se konstantno mijenja pa se dinamika s ovim poboljšava. Očekivano, pozadine su zapravo reklamno područje. Dodavanje je jednostavno, klikom na Add files pronalazite odgovrajuću datoteku, odnosno file. Ukoliko želite dodati još neke druge to možete učini ponovnim klikom na Add files.

WeTransfer5

U dnu (lijevi donji gumb) moguće je izabrati način dijeljenja, ukoliko izaberete link (slika gore) onda se samo generira link direktno na stranici koji možete podijeliti sa prijateljima kako bi preuzeli sadržaj, bez potrebe upisivanja e-mail adresa. Ukoliko birate e-mail (slika ispod) kao način dijeljenja onda u polju Friend’s email dodajte e-mail adrese prijatelja s kojima želite dijeliti sadržaj, a moguće je dodati do 20 adresa. Također, ispod je potrebno upisati i vlastiti e-mail kako bi mogli dobiti obavijesti. U polju Message možete upisati neku poruku koja će biti vidljiva onima s kojima je podijeljen sadržaj. Sve se završava klikom na Transfer.

WeTransfer6

WeTransfer3

WeTransfer2

Ukoliko ovo nije dovoljno WeTransfer Plus pruža i više: 5GB prijenosa, do 100 primatelja po dijeljenju, 50GB pohrane podataka, zaštitu lozinkom, a potrebno je izdvojit 10$ mjesečno.

A nas zanima koje Vi servise koristite i hoćete li isprobati ovaj, ukoliko ga već ne koristite?

Autor

Magistra računarstva koja osim što svoje vrijeme upotpunjuje proučavanjem tehnologije ostavlja slobodnog vremena za dizajn i fotografiju. Oduševljavaju je inovativni pristupi tehnologiji. Uživa u druženju s kreativnim ljudima i voli imati ispunjen dan. Osim toga ljubitelj je mode i zabavnih izlazaka.