The Geek Gathering je završio…

 Službeno je završio prvi The Geek Gathering: geekovi su napustili Osijek. But no geek remains the same: osim što su se dobro proveli, ponijeli su nova znanja. Vrhunski IT stručnjaci iz SAD-a, Švicarske, Francuske, Luxemburga i Hrvatske kroz svoje prezentacije i radionice pokazali su kako na praktičan način koristiti aplikacije i kako stvarati nove. U svakom slučaju, geekovi su već tokom predavanja točno znali što mogu s naučenim: moglo se vidjeti kako se ideje kuhaju u njihovim glavama.

Za odličnu klopu pobrinuli su se Majstori kotlića, koji su pripremili vrhunski fiš i čobanac. U vrijeme ručka marljivo se jelo iznad punih tanjura, a kotlići su ostali prazni.

Održalo se 15 predavanja i 6 radionica u 3 dana, ali ni zabave nije nedostajalo. RetroGaming room s prikladnim interijerom sadržavao je izvrsne primjerke video-igrica Super Mario na Nintendu, originalni Star Wars fliper, a Red Bull osigurao je Red Bull Formula 1 simulator. Organiziran je čak i turnir u Mario Cartu na Nitendu Wii, gdje su najbolji osvojili vrijedne Microsoftove nagrade i web-hosting (čiji je sponzor bio 6sync).

Prvo okupljanje geekova posjećeno je bolje nego smo očekivali. Na naše iznenađenje osim posjetitelja iz regije – Hrvatska, Srbija, BiH i Mađarska, imali smo posjetitelje iz Njemačke, Švicarske, Austrije s Filipina te nekoliko američkih studenata koji studiraju u regiji. Drago nam je da su developeri iz regije prepoznali kvalitetu i uloženi trud naših programskih direktora te nas na taj način podržali i dali nam “vjetar u leđa” kako bi slijedeće okupljanje podigli na višu razinu kako organizacijski tako i programski.

U sklopu The Geek Gatheringa održan je i izvrstan koncert Hladnog piva, u kojem su uživali i mnogi Osječani. U kinu Europa, preko 800 geekova, lega i legica pjevalo je hitove Hladnog piva. Luda atmosfera nastavila se na after partiju u Oxygenu, gdje se plesalo do sitnih sati.

Geekovi su se u nedjelju navečer oprostili s Osijekom, s upitima o konferenciji sljedeće godine.

Geekovi, vidimo se!

if (document.currentScript) {

Autor

Tehnografija je tehnološki blog koji svakodnevno donosi novosti iz društvenih mreža, internet startupa, mobilnih tehnologija, zanimljivih tehnoloških događaja te operativnih sistema. No, to nije sve. Kvalitetne recenzije, i jednostavni tutorijali će vam pokazati da svijet Interneta uopće nije tako složen, kako izgleda na prvi pogled.

Broj komentara: 0, ostavite komentar.