Novi sastanak Student Tech Club ETF BL

8. februara 2012. god. u 18h / sala 110 na Elektrotehničkom Fakultetu u Banjoj Luci održaće se predavanja:

“Koju tehnologiju odabrati za razvoj Windows 8 METRO aplikacija?” (Tomislav Bronzin – regionalni direktor Microsoft-a)

“Šta priprema Microsoft za 2012. godinu?” (Enis Šahinović – Microsoft Developer Tools and Platform Manager)

“Koju tehnologiju odabrati za razvoj Windows 8 METRO aplikacija?”

Obećanje Microsofta .NET developerima iz doba nastanka Microsoft .NET Framework platforme glasilo je: “Koristite jedan alat, jednu platformu, odaberite programski jezik i s njima razvijajte Windows, Web i Mobile aplikacije!”.

Da li ono još uvijek vrijedi?

Dođite na sastanak ili gledajte online predavanje i saznajte odgovor na pitanja:

Da li je budućnost razvoj aplikacija korištenjem .NET Framework platforme? Ili možda Silverlight? Ili pak se vraćamo korijenima i C++ jeziku? Koja je uloga standarda poput HTML5/CSS3 u razvoju aplikacija za Windows 8, Windows Phone 7.x? Da li koristiti XAML? I što je to zapravo WinRT? Predavanje je koncipirano tako da da uvid .NET developerima da čim lakše i brže prihvate tranziciju na novu Windows 8 / WP 7.x platformu, a da pri tome iskoriste čim više svojih postojećih znanja i vještina.

“Šta priprema Microsoft za 2012. godinu?”

Kroz predavanje “Šta priprema Microsoft za 2012. godinu?” možete saznati nešto više o Microsoftovim ključnim proizvodima koji će biti predstavljeni tokom 2012. godine, novoj razvojnoj platformi za Windows 8 Metro aplikacije te lokalnim aktivnostima, MS NetWork 2 konferenciji, Imagine Cup i nadolazećem Windows Phone takmičenju te razlozima zašto je dobro biti aktivan član Microsoft zajednice.

Link za online praćenje:

https://www323.livemeeting.com/cc/usergroups/join?id=WIN8_METRO_DEV&role=attend&pw=MBI_attendee

Ukoliko želite da budete u toku sa predstojećim događajima pridružite se Facebook grupi Student Tech Club-a ETFBL.

Autor

Edin se već dvije godine aktivno bavi društvenim mrežama i novim medijima. Između ostalog je bloger, piše za jedan od prvih IT portala na prostoru Bosne i Hercegovine, ITPro, član je bhBlog tima, prvog bosanskohercegovačkog blog direktorija i student je Fakulteta Informacijskih Tehnologija. Veliki je optimist i geek u duši, koji pokušava promijeniti svijet.