Facebook oficijelno pušta Timeline u život

Facebook-ov dugo očekivani Timeline je izašao iz bete, ali će ga korsinici najpopularnije društvene mreže dobivati postepeno, tačnije po državama. Novi Zeland je prva država u kojoj je aktiviran Timeline, ostale države će Timeline dobiti u bliskoj budućnosti.

Timeline je prvi put predstavljen u Septembru, na f8 konferenciji. Od tad su samo korisnici koji imaju status developera mogli sebi aktivirati Timeline. Najvljeno je da će biti dostupan svim korisnicima, mjesec dana nakon prvog predstvavljanja, ali do toga nikad nije došlo iz nepoznatih razloga.

Za one koji ne znaju, Timeline je novi dizajn Facebook profila, kojem je glavni cilj islustracija vašeg kompletnog života. Kako slika govori više nego 1000 riječi, pogledajte 10 kreativnih Timeline rješenja:

Autor

Edin se već dvije godine aktivno bavi društvenim mrežama i novim medijima. Između ostalog je bloger, piše za jedan od prvih IT portala na prostoru Bosne i Hercegovine, ITPro, član je bhBlog tima, prvog bosanskohercegovačkog blog direktorija i student je Fakulteta Informacijskih Tehnologija. Veliki je optimist i geek u duši, koji pokušava promijeniti svijet.