istudio-logo

iSTUDIO postao Facebook Preferred Marketing developer i kreće u lov na globalno tržište

U utorak 24.4.2012. u 18h, iSTUDIO se okupio u Green Gold klubu uz nešto više od 200 gostiju iz svijeta biznisa i IT-a kako bi predstavio četiri velike novosti: otvaranje podružnice u Srbiji, socialpuzzle.com, Socialnumbers 2.0 i ulazak u Facebook Preferred Marketing Developers program kao jedina agencija u Hrvatskoj, BiH i okolici.

Dvije i pol godine traje priča iSTUDIJA – trenutno vodeće regionalne agencije za društvene medije koja sa svojih 30 zaposlenih u uredima u Zagrebu i Mostaru pruža potpunu uslugu marketinga i razvoja na društvenim mrežama za klijente.

Uz projekte poput Mediatoolkita i Socialnumbersa, posljednjih nekoliko mjeseci radilo se na velikom broju novih projekata i došlo je vrijeme za novi milestone kompanije koji bi trebao označiti veliki korak naprijed u naporima da se ozbiljno zakorači na svjetsko tržište.

IMG 1463 1024x617 iSTUDIO postao Facebook Preferred Marketing developer i kreće u lov na globalno tržište

iEVENT je stoga organiziran kako bi se prezentiralo do sada napravljeno, upoznalo sve prisutne sa počecima i razvojem iSTUDIJA te predstavile četiri velike novosti:

Otvaranje podružnice u Srbiji

U prvom mjesecu 2012. iSTUDIO je otvorio svoju prvu podružnicu izvan Hrvatske u Mostaru, BiH. U samo četiri mjeseca postojanja, iSTUDIO BiH se može pohvaliti sa troje zaposlenih i sa 10 velikih klijenata, te sa poslovanjem na profitabilnoj razini.

IMG 1515 1024x682 iSTUDIO postao Facebook Preferred Marketing developer i kreće u lov na globalno tržište

Otvaranje ureda u Srbiji logičan je korak u nastavku širenja na regionalno tržište. Nakon nekoliko uspješno odrađenih projekata na društvenim mrežama zajedno sa lokalnim partnerima odrađeno je i dublje skeniranje tržišta prema kojem se uvidio ogromni potencijal koje to tržište nosi. Po pitanju digitalnog marketinga Srbija je još uvijek korak iza Hrvatske, a po pitanju broja ljudi i veličine tržišta, korak ispred. Imamo već u planu velike projekte sa partnerima tamo i vjerujemo da će Srbija u idućih nekoliko mjeseci imati izvrsne kampanje na području marketinga društvenih medija, ali i digitalnog marketinga općenito.

Socialnumbers 2.0.

Socialnumbers.com razvio se iz portala drustvenimediji.com (tada regionalnog portala) u međunarodni portal prije godinu dana. Nakon što je socialnumbers.com pokrio statistike Facebook stranica i najboljih agencija koje ga vode, te postao referentno mjesto za mjerenje uspješnosti kampanja na društvenim mrežama u Europi, danas je doživio važan update.

1)  Lansiran je globalno

2)  Reporti i analize – omogućava vlasnicima stranica da lagano naprave izvještaj za svoju stranicu za protekli period (rast fanova, talking about, najbolje objave, fb questions, demografija korisnika)

3)  Predviđanje rasta Facebook stranice – na temelju dosadašnjeg rasta, socialnumbers.com daje predviđanje rasta stranica u budućnosti

4)  Infografike – na zabavan, informativan i vizualno atraktivan način vlasnicima stranica prikazuje broj njihovih korisnika pomoću

Socialpuzzle.com

Facebook stranice su postale glavno mjesto za komunikaciju brandova sa svojim korisnicima. Kako bi se omogućilo vlasnicima i velikih i malih stranica da ponude svojim fanovima zanimljiv sadržaj te stvaraju učinkovite kampanje po pristupačnim cijenama u kratkom roku stvoren je Socialpuzzle.

main screen iSTUDIO postao Facebook Preferred Marketing developer i kreće u lov na globalno tržište

Sistem koji omogućava vlasnicima Facebook stranica da na  brz i jednostavan način, bez potrebe programiranja, na svoje stranice postave korisne aplikacije kojima će upotpuniti svoje stranice korisnim sadržajem i ponuditi svojim fanovima dodatne benefite.

Trenutno dostupne aplikacije na socialpuzzle.com su:

Giveaway (aplikacije za postavljanje nagradnih natječaja)

YouTube (aplikacija za povezivanje sa YouTube kanalom)

Coupon (aplikacija za objavljivanje printabilnih kupona i promociju posebnih akcija – povezivanje s prodajom i konkretno mjerenje ROI-ja)

Careers (aplikacija za promociju i provođenje regrutacije unutar Facebook stranice)

Crowdsaver (aplikacija za promociju određenih akcija kroz biranje istih od strane Facebook fanova)

Contact form (aplikacija koja djeluje omogućuje povezivanje i implementaciju sustava službe za korisnike na samoj Facebook stranici)

Facebook Preferred Marketing Developers Program (PMD)

preferred iSTUDIO postao Facebook Preferred Marketing developer i kreće u lov na globalno tržišteFacebook je ogromna platforma na kojoj radi nekoliko stotina tisuća osoba iz nekoliko tisuća agencija koje je čine potpunom kroz marketinške i razvojne aktivnosti.

PMD program, Facebook je razvio kao standard kvalitete unutar kojeg odobrava kompanije koje rade sintezu te dvije aktivnosti na razini najviših standarda. iSTUDIO je primljen u PMD program kao jedna od 200-ak kompanija/agencija u svijetu i kao jedina agencija u Hrvatskoj i regiji. Taj program omogućava  saradnju svima koji su u njemu, užu suradnju na Facebooku, pozive na zatvorene Facebook evente i konferencije gdje se predstavljaju najnoviji trendovi iz područja marketinga i razvoja, pristup znanju i informacijama koje se dijele unutar PMD internet grupa, mogućnost testiranja novih opcija te mogućnost implementacije novih novih proizvoda za klijente.

IMG 1561 1024x682 iSTUDIO postao Facebook Preferred Marketing developer i kreće u lov na globalno tržište

Ovo je velika stvar je dokazuje da i u Hrvatskoj mogu napraviti napredne stvari i da Hrvatska može biti lider u IT industriji koja sve više raste na globalnoj ljestvici, te u nekim naprednijim državama poput Engleske čini već i blizu 10% BDP-a.

Autor

Edin se već dvije godine aktivno bavi društvenim mrežama i novim medijima. Između ostalog je bloger, piše za jedan od prvih IT portala na prostoru Bosne i Hercegovine, ITPro, član je bhBlog tima, prvog bosanskohercegovačkog blog direktorija i student je Fakulteta Informacijskih Tehnologija. Veliki je optimist i geek u duši, koji pokušava promijeniti svijet.

Broj komentara: 0, ostavite komentar.