iSTUDIO postao Facebook Preferred Marketing developer i kreće u lov na globalno tržište

U utorak 24.4.2012. u 18h, iSTUDIO se okupio u Green Gold klubu uz nešto više od 200 gostiju iz svijeta biznisa i IT-a kako bi predstavio četiri velike novosti: otvaranje podružnice u Srbiji, socialpuzzle.com, Socialnumbers 2.0 i ulazak u Facebook Preferred Marketing Developers program kao jedina agencija u Hrvatskoj, BiH i okolici.

Dvije i pol godine traje priča iSTUDIJA – trenutno vodeće regionalne agencije za društvene medije koja sa svojih 30 zaposlenih u uredima u Zagrebu i Mostaru pruža potpunu uslugu marketinga i razvoja na društvenim mrežama za klijente.

Uz projekte poput Mediatoolkita i Socialnumbersa, posljednjih nekoliko mjeseci radilo se na velikom broju novih projekata i došlo je vrijeme za novi milestone kompanije koji bi trebao označiti veliki korak naprijed u naporima da se ozbiljno zakorači na svjetsko tržište.

iEVENT je stoga organiziran kako bi se prezentiralo do sada napravljeno, upoznalo sve prisutne sa počecima i razvojem iSTUDIJA te predstavile četiri velike novosti:

Otvaranje podružnice u Srbiji

U prvom mjesecu 2012. iSTUDIO je otvorio svoju prvu podružnicu izvan Hrvatske u Mostaru, BiH. U samo četiri mjeseca postojanja, iSTUDIO BiH se može pohvaliti sa troje zaposlenih i sa 10 velikih klijenata, te sa poslovanjem na profitabilnoj razini.

Otvaranje ureda u Srbiji logičan je korak u nastavku širenja na regionalno tržište. Nakon nekoliko uspješno odrađenih projekata na društvenim mrežama zajedno sa lokalnim partnerima odrađeno je i dublje skeniranje tržišta prema kojem se uvidio ogromni potencijal koje to tržište nosi. Po pitanju digitalnog marketinga Srbija je još uvijek korak iza Hrvatske, a po pitanju broja ljudi i veličine tržišta, korak ispred. Imamo već u planu velike projekte sa partnerima tamo i vjerujemo da će Srbija u idućih nekoliko mjeseci imati izvrsne kampanje na području marketinga društvenih medija, ali i digitalnog marketinga općenito.

Socialnumbers 2.0.

Socialnumbers.com razvio se iz portala drustvenimediji.com (tada regionalnog portala) u međunarodni portal prije godinu dana. Nakon što je socialnumbers.com pokrio statistike Facebook stranica i najboljih agencija koje ga vode, te postao referentno mjesto za mjerenje uspješnosti kampanja na društvenim mrežama u Europi, danas je doživio važan update.

1)  Lansiran je globalno

2)  Reporti i analize – omogućava vlasnicima stranica da lagano naprave izvještaj za svoju stranicu za protekli period (rast fanova, talking about, najbolje objave, fb questions, demografija korisnika)

3)  Predviđanje rasta Facebook stranice – na temelju dosadašnjeg rasta, socialnumbers.com daje predviđanje rasta stranica u budućnosti

4)  Infografike – na zabavan, informativan i vizualno atraktivan način vlasnicima stranica prikazuje broj njihovih korisnika pomoću

Socialpuzzle.com

Facebook stranice su postale glavno mjesto za komunikaciju brandova sa svojim korisnicima. Kako bi se omogućilo vlasnicima i velikih i malih stranica da ponude svojim fanovima zanimljiv sadržaj te stvaraju učinkovite kampanje po pristupačnim cijenama u kratkom roku stvoren je Socialpuzzle.

Sistem koji omogućava vlasnicima Facebook stranica da na  brz i jednostavan način, bez potrebe programiranja, na svoje stranice postave korisne aplikacije kojima će upotpuniti svoje stranice korisnim sadržajem i ponuditi svojim fanovima dodatne benefite.

Trenutno dostupne aplikacije na socialpuzzle.com su:

Giveaway (aplikacije za postavljanje nagradnih natječaja)

YouTube (aplikacija za povezivanje sa YouTube kanalom)

Coupon (aplikacija za objavljivanje printabilnih kupona i promociju posebnih akcija – povezivanje s prodajom i konkretno mjerenje ROI-ja)

Careers (aplikacija za promociju i provođenje regrutacije unutar Facebook stranice)

Crowdsaver (aplikacija za promociju određenih akcija kroz biranje istih od strane Facebook fanova)

Contact form (aplikacija koja djeluje omogućuje povezivanje i implementaciju sustava službe za korisnike na samoj Facebook stranici)

Facebook Preferred Marketing Developers Program (PMD)

Facebook je ogromna platforma na kojoj radi nekoliko stotina tisuća osoba iz nekoliko tisuća agencija koje je čine potpunom kroz marketinške i razvojne aktivnosti.

PMD program, Facebook je razvio kao standard kvalitete unutar kojeg odobrava kompanije koje rade sintezu te dvije aktivnosti na razini najviših standarda. iSTUDIO je primljen u PMD program kao jedna od 200-ak kompanija/agencija u svijetu i kao jedina agencija u Hrvatskoj i regiji. Taj program omogućava  saradnju svima koji su u njemu, užu suradnju na Facebooku, pozive na zatvorene Facebook evente i konferencije gdje se predstavljaju najnoviji trendovi iz područja marketinga i razvoja, pristup znanju i informacijama koje se dijele unutar PMD internet grupa, mogućnost testiranja novih opcija te mogućnost implementacije novih novih proizvoda za klijente.

Ovo je velika stvar je dokazuje da i u Hrvatskoj mogu napraviti napredne stvari i da Hrvatska može biti lider u IT industriji koja sve više raste na globalnoj ljestvici, te u nekim naprednijim državama poput Engleske čini već i blizu 10% BDP-a.

Autor

Edin se već dvije godine aktivno bavi društvenim mrežama i novim medijima. Između ostalog je bloger, piše za jedan od prvih IT portala na prostoru Bosne i Hercegovine, ITPro, član je bhBlog tima, prvog bosanskohercegovačkog blog direktorija i student je Fakulteta Informacijskih Tehnologija. Veliki je optimist i geek u duši, koji pokušava promijeniti svijet.