WP-BiH

Bosanskohercegovačka WordPress zajednica

Prošle godine nekoliko opensource entuzijasta koji su vezani jednim od napopularnijih blog i sistema za upravljanje sadržajem su inicirali pokretanje jedinstvene Bosanskohercegovačke zajednice.

Radi se dakako o WordPressu.

„WordPress je najbolja blog i CMS platforma čija je glavna orijentacija estetika, web standardi i jednostavno korištenje. WordPress je besplatan i istovremeno će vam biti od neprocjenjive vrijednosti.“

Što zbog privatnih i poslovnih obaveza što zbog lijenosti ova ekipa se napokon probudila godinu dana poslije.

Trenutno se možemo pohvaliti da smo za sve korisnike WordPressa u BiH stigli i još stižemo prevesti svaku novu verziju. Za prevode WordPressa na naš jezik zadužen je naš član Kenan Dervišević.

Ovom prilikom Vas pozivamo da nam se pridružite u razvoju portala na kojem ćemo pratiti sve što se dešava na BH WordPress sceni kao i novitete koje nam donosi ovaj besplatni web software.

Pisati nam možete na faruk@wpbih.org

A Vi koji čekate početak rada našeg portala kliknite na www.wpbih.org te se prijavite na obavijesti i budite prvi koji će saznati informacije o portalu kao i našoj zajednici.

Kod je poezija.

Autor

Tehnografija je tehnološki blog koji svakodnevno donosi novosti iz društvenih mreža, internet startupa, mobilnih tehnologija, zanimljivih tehnoloških događaja te operativnih sistema. No, to nije sve. Kvalitetne recenzije, i jednostavni tutorijali će vam pokazati da svijet Interneta uopće nije tako složen, kako izgleda na prvi pogled.

Broj komentara: 0, ostavite komentar.