Programeri iz BiH konačno mogu prodavati svoje Windows aplikacije

Microsoft je objavio proširenu listu zemalja iz kojih je moguće prodavati Windows Phone i Windows Store aplikacije, a među dodanim zemljama je i Bosna i Hercegovina.

Naime, programeri iz Bosne i Hercegovine su već od ranije imali mogućnost objave besplatnih Windows Phone i Windows Store aplikacija, a nakon spomenutog proširenja, sada svoje aplikacije mogu prodavati na preko 190 tržišta.

wincommercial

Ukoliko već posjedujete jedinstveni Dev Center nalog, sve što trebate uraditi jeste da casino prilikom naredne objave vaše aplikacije odredite cijenu, a ukoliko još uvijek nemate registriran Dev Center nalog, to možete učiniti ovdje uz plaćanje godišnje pretplate u iznosu od 19 USD (studenti putem DreamSpark programa mogu dobiti besplatan Dev Center nalog, dok je promo kod moguće pronaći i kroz MSDN pretplatu, odnosno BizSpark program za startupe).

Detaljne informacije o minimalnom iznosu prikupljenih sredstava za isplatu, odnosno plaćanju poreza, možete pronaći ovdje.

Jedva čekamo vaše nove aplikacije!

Izvor: blogs.msdn.com

Autor

Tehnografija je tehnološki blog koji svakodnevno donosi novosti iz društvenih mreža, internet startupa, mobilnih tehnologija, zanimljivih tehnoloških događaja te operativnih sistema. No, to nije sve. Kvalitetne recenzije, i jednostavni tutorijali će vam pokazati da svijet Interneta uopće nije tako složen, kako izgleda na prvi pogled.