Firefox Private Tab

Opcija privatnog prozora odavno je dostupna u preglednicima, pa tako i u Firefox-u koji je omogućavao otvaranje novog privatnog prozora. Jedan od nedostataka jest upravo otvaranje novog prozora, jer Firefox nije omogućio istovremeno otvaranje normalne i privatne kartice (taba). Private tab je dodatak koji se instalira na Firefox i kojim je omogućeno istovremeno pokretanje normalnih i privatnih kartica bez ikakve smetnje, čime je nametnuo novi standard u odnosu na druge preglednike.

Ovaj dodatak je zasada dostupan samo za Firefox 20  (ili više verzije), koji je još u beti. U slučaju da ne želite koristiti beta verziju, onda ćete morati pričekati izlazak ove verzije iz bete.

Bez daljne priče evo kako ovaj dodatak izgleda. Pokretanjem Firefox-a dobivate standardno sučelje s otvorenom karticom i narančastom bojom Firefox izbornika.

FirefoxPrivateTab

Klikom na izbornik nakon instaliranja dostupna je opcija New Private Tab, čime se otvara nova privatna kartica i Firefox izbornik poprima ljubičastu boju. To je jedan način raspoznavanja privatnih i normalnih kartica, dok je drugi gotovo nevidljiv, a to su valovito podvučena slova na kartici.

FirefoxPrivateTab4

FirefoxPrivateTab3

U svakom trenutku otovrena kartica se može prebaciti u privatnu ili u normalnu desnim klikom na nju i klikom na Private Tab.

FirefoxPrivateTab2

Dodak možete preuzeti ovdje.

Ukoliko nemate Firefox 20 beta, a želite isprobati ovaj dodatak, možete ga preuzeti ovdje.

Autor

Magistra računarstva koja osim što svoje vrijeme upotpunjuje proučavanjem tehnologije ostavlja slobodnog vremena za dizajn i fotografiju. Oduševljavaju je inovativni pristupi tehnologiji. Uživa u druženju s kreativnim ljudima i voli imati ispunjen dan. Osim toga ljubitelj je mode i zabavnih izlazaka.