Maxthon Cloud Browser

Za sve one koji nisu čuli, a zasigurno ih ima, Maxthon je web preglednik i ima novu verziju za Mac, Windows, iOS i Android uređaje pod imenom Maxthon Cloud Browser i da, besplatan je.

MaxthonTG

Naravno, kao i svaka nova verzija, donosi i nove opcije s kojima nastoji privući korisnike sa popularnih preglednika poput Chrome-a, Firefox-a, Opere i drugih. Ono što je vezano uz ovaj preglednik je oblak. Korisnici Maxthon preglednika su u mogućnosti sa otvorenim korisničkim računom prenositi web sadržaj s jednog na drugi (treći, četvrti …) uređaj. Osim web sadržaja nadogradnja dopušta prijenos datoteka poput teksta, slika, videa, web poveznica i mapa direktno na uređaje drugih ljudi putem e-maila ili SMS poruka. Najbolja vijest je da ta druga osoba ne treba imati Maxthon Cloud Browser da bi vidjela sadržaj što daje poseban užitak korištenja bez ograničenja.

Novost u odnosu na prethodne verzije je i ‘engine’ koji ga pokreće, a to je C4. Kombinacijom enkripcije podataka i distribuirane arhitekture koja se koristi za pohranu omogućava se dosta dobra zaštita i osiguranje podataka.

Ono što odlikuje ovaj preglednik je mnoštvo opcija gdje se posebno naglašava, ranije spomenuta, mogućnost jednostavnog dijeljenja sadržaja. Jako je dobro prilagođen za čitanje, ima i noćni mod koji prilagođava osvjetljenje, a ima i dosta proširenja koja se mogu instalirati.

Iz Maxthon-a dolaze i vijesti o pružanju usluga za pohranu u oblaku, nešto slično Dropbox-u i Google Drive-u. Ono što je razlika kod ove usluge je dostupnost preuzimanja online i lokalno na svakom uređaju koji posjeduje ovaj pretraživač. Pogledajte kako preglednik izgleda:

Ovaj preglednik sigurno će pružiti svoj maksimum za korisnike koji koriste više uređaja, a hoće li ugroziti dobro poznate preglednike ostaje nam vidjeti.

Tehnografija predlaže da ga isprobate, a to možete učiniti ovdje! Javite nam svoje dojmove, može li ovaj preglednik zamijeniti dosadašnji? 🙂

Izvor: TheNextWeb

Autor

Magistra računarstva koja osim što svoje vrijeme upotpunjuje proučavanjem tehnologije ostavlja slobodnog vremena za dizajn i fotografiju. Oduševljavaju je inovativni pristupi tehnologiji. Uživa u druženju s kreativnim ljudima i voli imati ispunjen dan. Osim toga ljubitelj je mode i zabavnih izlazaka.