Opera prelazi na WebKit

Iz Opere Software stiže vijest o promjeni engine-a njihovog preglednika. Dosadašnji Presto engine, koji se pojavio s Operom 7, zamjenjuje se s WebKit-om koji se nalazi kod Chrome-a i Safari-ja. Time je Opera odustala od vlastitog razvoja, a svoj tim usmjerila na rad za open source zajednicu čime će pomoći u unaprjeđivanju  WebKit-a i Chromium-a, a prijelaz će biti obavljen tijekom godine na desktop i mobilnim verzijama.

Za krajnje korisnike to neće biti u tolikoj mjeri značajna promjena, samo će imati bolji i brži prikaz web-stranica, dok će sučelje ostati i dalje isto. Sama objava je bila povodom proslave značajne brojke od 300 milijuna korisnika mjesečno. Prvo izdanje se očekuje uskoro za Android na događaju Mobile World Congress.

Izvor: TheVerge

Autor

Magistra računarstva koja osim što svoje vrijeme upotpunjuje proučavanjem tehnologije ostavlja slobodnog vremena za dizajn i fotografiju. Oduševljavaju je inovativni pristupi tehnologiji. Uživa u druženju s kreativnim ljudima i voli imati ispunjen dan. Osim toga ljubitelj je mode i zabavnih izlazaka.