Felixov skok najgledaniji live stream video na YouTube-u ikad

Austrijanac Felix Baumgartner je svojim skokom sa ruba svemira uzdrmao javnost. U posljednja 24 sata ova vijest je obilježila sve svjetske web portale, društvene mreže su prepune statusa, komentara i raznih mišljenja kada je u pitanju spomenuti historijski trenutak. Velika većina ljudi je oduševljenja Felixovom hrabrošću, ali postoje i oni koji su dežurni internet kritičari svega i svakoga, bilo da se radi o nečem zaista vrijednom divljenja ili o sasvim beznačajnim dešavanjima.

Da napomenemo, Baumgartner je skočio sa 39km visine, te je svojim skokom oborio nekoliko rekorda, osim što je prvi čovjek koji je probio zvučni zid, pri tom padu dostigao je najveću brzinu od 1.342,8 km/h, te je njegov skok putem live stream YouTubea kanala pratilo preko 8 miliona ljudi. Skok ovog vojnog padobranca i ekstremnog sportiste je bilo moguće pratiti puter Red Bull-ovog YouTube kanala. Ukoliko još uvijek ima onih koji nisu pogledali Felixov skok možete to učiniti u sljedećim video klipovima.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=MT1DhcQg0Os#at=59
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=qGlF4Wtf1WM

Autor

Alma je dipl.sanitarni inžinjer sa dosta slobodnog vremena, zbog kojeg je i počela da se bavi pisanjem. Veliki je optimista i vječito dijete. Uživa u druženju sa prijateljima i dobroj čokoladi