Odmah posjetite muzej Interneta

Da li ste se ikad zapitali gdje je najbolje mjesto da bude muzej interneta, i da li tako nešto uopšte postoji? Najbolje je da to mjesto bude na Internetu :).

The Big Internet Museum je otvorio svoja vrata za sve posjetioce. Radno vrijeme muzeja? Naravno svaki dan od 00h do 24h. Osim u vremenu održavajna Brazilskog karnevala i ti ‘radnici’ moraju imati pravo na barem par dana odmora. Ulaz u muzej je besplatan, ali to ne znači da kolekcija koja se nalazi u muzeju nije vrijedna.

Pokrenut je zanimljiv projekat pod nazivom The Big Internet Museum, glavni cilj ovog projekta je da mlađima prikaže kako je nastao Internet kakvog danas poznaju.

Baš kao i u pravim muzejima, tako i ovaj virtualni podjeljen je u odjele. Neki od tih odjela su audio-vizualni, zatim odjel za igre, periferne uređaje i drugi.

Preporučujemo Vam da odmah posjetite muzej, jer sigurni smo da ćete naći zanimljivih stvari. Nakon toga se vratite na Tehnografiju i podjelite Vaše utiske s nama.

Autor

Adis je zaljubljenik u onaj čudni tekst (kod). Dane provodi čačkanjem po čudnom tekstu, ili ispijanjem kafa. Po prirodi perfekcionista, voli da sve radi savršeno i da je svaki pixel na svome mjestu. Bachelor of Science in Information Technologies.