PayPal uvodi plaćanje izvan virtuelnog svijeta

PayPal uvodi plaćanje sadržaja koji nije nužno kupljen na internetu, nego u pravim prodavnicama. Kompanija koja se bavi online biznisom odlučila je proširiti svoje poslovanje omogućujući plaćanje u više od 200 trgovinskih radnji do marta.

 U partnerstvu sa Home Depot, PayPal je testirao tehnologiju u preko 51 lokaciji. Mušterije su u mogućnosti plaćati unoseći broj mobitela i PIN-a ili provlaćenjem PayPal kreditne kartice.

“Dosegli smo prekretnicu u PayPal historiji,” govori West Stringfellow. “Home Depot je naš prvi korak u donošenju PayPal vizije u život.”

PayPal-ovo širenje u offline svijet može značiti konkurenciju za Visa i Mastercard. Prošle godine, kompanija se mogla pohvaliti sa 350 miliona korisnika, što nadmašuje broj vlasnika kreditnih kartica.

PayPal ima dodatne planove da se udruži sa ABJ Software, kao i partnerstvo sa ostalim velikim lancima prodaje u nadolazećim mjesecima.

Autor

Završna godina Fakulteta Informacijskih Tehnologija. Trenuto programira u jednoj firmi, ali i pored toga nađe vremena da se posveti pisanju članaka na tehnografiji. Područja interesovanja su mu od mobilnih tehnologija do društvenih mreža.