Desktop aplikacije za Twitter

Neke od aplikacija za Twitter smo vam već predstavili. Ovaj put vam predstavljamo dvije nove aplikacije za lakše praćenje ove društvene mreže.

MetroTwit aplikacija dostupna je za Windows operativne sisteme. Aplikacija je relativno ‘mlada’, ali i pored toga sadrži veliki broj opcija. Nažalost nije dostupna za mobilne uređaje, ali zaklinju se da će uskoro omogućiti sihronizaciju sa  Rowi aplikacijom koja je dostupna na Windows Phone 7 uređaje. Također obećavaju uskoro podršku i za rad sa više korisničkih računa.

Naziv aplikacije nam već ukazuje kakav dizajn možemo očekivati, naravno to je metro stil. Metro stil nam je donio Windows Phone, a također isti će se koristiti i na Windows 8 operativnim sistemima. Dizajn aplikacije će vam se svidjeti još na prvi pogled ili možda neće.

Prava vrijednost aplikacije je njen broj opcija, a MetroTwit s njima nije siromašan, iako dodavanje novih mogućnosti možemo očekivati.  Mislimo da je MetroTwit jedina prava konkurencija popularnom TweetDeck-u kojeg smo već predstavili. Sjajna stvar koju ima ova aplikacija je promjena širine kolone, čije čak i ime možemo promijeniti. Vrijedi li napominjati da je moguća promjena teme, veličine slova i ostalih detalja? Aplikaciju jednostavno možete prilagoditi prema svom ukusu. Besplatna verzija ove aplikacije ima ads (reklamu). Na sreću reklama uopšte ne smeta pri korištenju aplikacijom (nalazi se ispod naziva kolone ‘direct messages’). MetroTwit Plus je verzija bez reklame i za nju je potrebno platiti 12.37 € (eura).

Echofon aplikacija je dostupna za Windows i Mac operativne sisteme, iOS uređaje, ali i za Firefox browser. Echofon kao aplikacija za iOS uređaje sigurno spada u sami vrh izbora, ali kao aplikacija za Windows OS i nije baš najpoželjnija.

Prva stvar koja mi je jako zasmetala je što nije omogućen prikaz više kolona. Ukusi su različiti i naravno neki korisnici ovo ne smatraju manom. Broj opcija je nažalost jako siromašan. Pozitivna stvar kod Echofon-a je podrška za više korisničkih računa.

Da li Twitter pratite preko web-a, ili neke od aplikacija koje smo predstavili? Ako ste novi korisnik ove društvene mreže predlažemo vam da posjetite našu ‘školu’ Twitter-a.

Autor

Adis je zaljubljenik u onaj čudni tekst (kod). Dane provodi čačkanjem po čudnom tekstu, ili ispijanjem kafa. Po prirodi perfekcionista, voli da sve radi savršeno i da je svaki pixel na svome mjestu. Bachelor of Science in Information Technologies.