Trendbal; novi projekat tvoraca pik.ba, Dernek.ba i eKupon.ba

Tvorci popularnog kupoprodajnog servisa pik.ba, koji je na Gemius listi domaćih portala u 2012. godini bila najposjećenija stranica u Bosni i Hercegovini, su objavili svoj novi projekat, pod nazivom Trendbal. Kako kažu u video snimku, Trendbal je balkanski privatni shopping klub. Glavna odlika mu je da bude spona između proizvođača i potrošača. Korisnici će uz popuste i do 70% naručivati brendirane proizvode direktno od proizvođača, a sve ono što je između (skladištenje, pakovanje i distribucija) na sebe preuzima Trendbal, koji proizvod dostavlja kupcu.

Tvrde da proces između online narudžbe i isporuke traje 3-4 sedmice. Servis je besplatan, a plaćanje će se vršiti ili preko kartice ili preko bankovne uplatnice. Prva asocijacija je bila ‘evo još jedne stranice za grupnu kupovinu’, što sam odmah i javno rekao. Ali Adnan Budimilić, suosnivač pik.ba me je nedugo nakon toga razuvjerio, tvrdeći:


No, ekipa koja stoji iza Trendbala jasno cilja na tržište kompletnog Balkana. Dosta dobri projekti su iza njih, tako da treba očekivati da će i Trendbal naći svoje mjesto na balkanskoj internet sceni.

Autor

Edin se već dvije godine aktivno bavi društvenim mrežama i novim medijima. Između ostalog je bloger, piše za jedan od prvih IT portala na prostoru Bosne i Hercegovine, ITPro, član je bhBlog tima, prvog bosanskohercegovačkog blog direktorija i student je Fakulteta Informacijskih Tehnologija. Veliki je optimist i geek u duši, koji pokušava promijeniti svijet.