Počeo Startup Weekend u Tuzli

Poslije Banja Luke i Sarajeva organizovan je Startup Weekend u Tuzli. Učešće na ovom Startup-u uzelo je oko 50 učesnika, od kojih je dvadeset i jedno u 60 – sekundnom prestavljanju prezentovalo svoje ideje. Od 21 ideje izabrano je 9 oko koji su se oformili timovi i počeli sa pripremom biznis plana.

Učesnici iz različitih oblasti pridruženi u timove raditi će na stvaranju poslovnog modela, vršit će potrebno programiranje, projektovanje  te ispitivanje tržišta, a sve uz pomoć trenera i mentora koji su tu da nesebično podijele svoja iskustva i znanje.

Startup Weekend je neprofitablan, nevladin, globalni pokret sa predstavnicima u više od 195 gradova u 65 zemalja širom svijeta. Osnovni cilj Startup Weekenda je da pruži priliku mladim i inovativnim poduzetnicima da prezentuju svoje ideje, te uz komunikaciju i pomoć drugih aktivnih poduzetnika ostvare svoje ideje, odnosno da od ideje naprave održiv biznis.

Kako je protekao prvi dan na Tuzlanskom Startup-u pogledaj te u galeriji.

Autor

Student sam elektrotehnike u Tuzli. Istinski sam zaljubljenik u Web Dizajn, ali takodjer volim da čaprkam po hardveru. Sto se tiče interneta u globalu ništa mi nije strano. Volim da provodim vrijeme sa dragim osobama, i uvijek sam otvoren za nova poznanstva.