Google zadržava Jelly Bean

Dok smo svi očekivali Android 5.0 (Key Lime Pie) od njega izgleda neće biti ništa, bar ne na ovome Google I/O-u. Sudeći po izvorima “Android Police” u Google-u se radi na novom update-u za Jelly Bean, tj. na verziji 4.3 koja će biti predstavljena za nekoliko sedmica. Ovu činjenicu dokazuje i tzv. “build number” JWR23B koji se pojavio na uređajima poput Nexus-a 4 i Nexus-a 7 (prvo slovo u njemu nam sugeriše da će se raditi o Jelly Bean-u).

android4.3-1

Naravno, ovo Google nije potvrdio, te se može desiti da se predstave u Jelly Bean 4.3 i Key Lime Pie 5.0, ali to se u ovom trenutku čini previše. Izgleda da će Google ovoga puta zaobići tradiciju, te neće predstaviti novi OS, nego će to uraditi u toku godine na nekom nadolazećem Google I/O-u.

Činjenica je da je ovo prilično “mala” stvar za glavni događaj na Google I/O-u, pa se sa pravom svi pitaju šta Google sprema osim ovoga update-a. Ne preostaje nam ništa drugo nego da sačekamo nekolike sedmice  i  vidimo šta se to radilo u Google-u.

Autor

Student Ekonomskog fakulteta na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu. Veliki ljubitelj pisane riječi i zaljubljenik u IT svijet. Voli da čita i piše, a stilovi se kreću od umjetničkog pa sve do naučnog. Uživa u sportu i učenju zanimljivih stvari.