[Recenzija] Rezultati.com – Android aplikacija

Android aplikacija za vrlo popularnu stranicu na našim prostorima, http://www.rezultati.com/, koja nudi puno više od samo praćenja rezultata uživo, dostupna je na Google Play Marketu od 6. marta ove godine.

Ono što nam je i od ranije poznato da je na rezultati.com moguće naći brze i pouzdane rezultate za 26 sportova i 3000 različitih liga. Sada je ta ogromna količina informacija dostupna na fino složenom Android interfejsu, a sama aplikacija radi stabilno uz vrlo brz odziv, pa možemo uživati u udobnosti našeg kauča ili fotelje.  😎

Za praćenje jednog događaja dostupna je zaista velika količina informacija. U zavisnosti od važnosti utakmice, dostupni su nam sastavi ekipa, sve promjene rezultata i ostali bitni događaji na utakmici, kvote prema različitim kladionicama, prethodni rezultati između ekipa, statistika i još mnogo toga.

Postave Statistika Detalji

Poslije odabira sporta, interfejs aplikacije je podijeljen u četiri glavna taba i to sve utakmice, uživo, moje utakmice, tablice.

Sve utakmice

Na ovom tabu je moguće pronaći sve dostupne lige, te rezultate i tabele za odabranu ligu. Dodatna mogućnost koja se pruža je pregled rezultata u prethodnoj sedmici, te pregled parova u narednoj sedmici.

Screenshot_2014-03-30-22-51-51[1]


Uživo

Na tabu uživo pratimo sve utakmice koje se igraju trenutno. Prikazane su utakmice u zavisnosti od sporta koji je izabran.

Izbor sporta   Screenshot_2014-03-30-22-30-48[1]

Moje utakmice

Pored svake utakmice imamo opciju da je dodamo među “moje utakmice,” što znači da će nam postati dostupna u tabu moje utakmice, te dobijamo notifikacije prilikom promjene rezultata na utakmici. Ova mogućnost je naročito korisna, s obzirom da nas vrlo često interesuje neka specifična utakmica koja se nalazi među velikim brojem utakmica iz različitih liga i sportova.

Moje utakmice

Tablice

Tablice iz velikog broja utakmica i liga daju veliku vrijednost ovoj aplikaciji, a usklađene su sa trenutnim rezultatima.

Tabela

Konačna ocjena je da se radi o pravom izboru kada su u pitanju kladioničari i zaljubljenici u sport. Teško je naći alterativu ovoj aplikaciji prema broju dostupnih događaja, a da istovremeno nudi interfejs na jednom od B/H/S jezika.

Autor

Završna godina Fakulteta Informacijskih Tehnologija. Trenuto programira u jednoj firmi, ali i pored toga nađe vremena da se posveti pisanju članaka na tehnografiji. Područja interesovanja su mu od mobilnih tehnologija do društvenih mreža.