Samsung Galaxy S IV dolazi u martu sljedeće godine

Vjerovatno ste tek kupili ili imate namjeru da kupite Samsung Galaxy S III, međutim, Samsung sprema iznenađenje za mart sljedeće godine kada je najavljeno predstavljanje Samsunga S IV. Možda biste sa kupovinom Samsungovog pametnog telefona mogli pričekati proljeće. Kako prenosi Korea Times Galaxy S IV će vjerovatno biti predstavljen na Svjetskom kongresu mobilne industrije u Barceloni, a u trgovinama bi se mobitel trebao naći već krajem marta. Vijest o novom Samsungovom telefonu izlazi samo par dana nakon što je konkurent Apple predstavio iPhone 5, koji je izazvao različite reakcije javnosti.

Iz Samsunga smatraju kako će devet mjeseci nakon izlazka Galaxy S III telefona biti dovoljno kako bi potukao glavnog konkurenta Applea na svjetskom tržištu smartphonea. Makar kada je Evropsko tržište u pitanju tu je Samsung i dalje vodeći, iako je Apple nedavno vodio ratove za patente sa Samsungom na području Njemačke, Holandije i Velike Britanije. U Velikoj Britaniji je sud donio odluku da Samsung ‘nije kriv’. Iako još nisu poznate tačne specifikacije, predpostavlja se da će Samsung Galaxy S IV imati 5-inčni ekran. Poređenja radi, Galaxy S III ima 4.8 inčni ekran. Novi Samsung bi također trebao imati podršku za LTE mreže, kao i skoro predstavljeni  iPhone 5.

Samsung očekuje prodaju 30 miliona Galaxy S III telefona, a u prošlih par mjeseci prodano je preko 20 miliona. Izlazkom novog Galaxya Samsung se nada preuzimanju Američkog tržišta pametnih telefona. Prema istraživanjima Samsung na globalnom nivou zauzima 30 posto tržišta, dok Apple samo 16 posto, a kada je u pitanju Američko tržište tu Apple prednjači sa 31 posto naspram Samsunga koji obuhvata 24 posto tržišta pametnih telefona.

Šta će na kraju da se dogodi ostaje da se vidi na proljeće sljedeće godine. Kakva su vaša očekivanja od Samsung S IV smartphone-a?

Autor

Alma je dipl.sanitarni inžinjer sa dosta slobodnog vremena, zbog kojeg je i počela da se bavi pisanjem. Veliki je optimista i vječito dijete. Uživa u druženju sa prijateljima i dobroj čokoladi