Samsung predstavio Galaxy Note II

Jučer je na IFA sajmu u Berlinu , na događaju posvećenom Samsungu službeno predstavljen Samsung Galaxy Note II. Na prošlogodišnjem sajmu u Berlinu je predstavljen Galaxy Note, koji je doživio nevjerovatnu popularnost. Vjerovatno se iz Samsunga nadaju sličnom ishodu, ako ne i boljem.

A sada malo o karakteristikama predstavljenog mobilnog uređaja. Samsung Galaxy Note II ima 5.5 inčni ekran ( super AMOLED ), rezolucije 720×1280 piksela sa 16 777 216 boja, mogućnošću jednostavnog multitaskinga. A kada je hardver u pitanju sadrži 1.6 GHz četverojezgreni procesor, 16 GB, 32 GB i 64 GB sa mogućnošću proširenja uz pomoć microSD, microSDHC i microSDXC. Kapacitet baterije je 3100mAH, zadnja kamera sadrži 8 mega piksela, a prednja 1.9 mega piksela.

Izgled je prilagođen onima koji žele što tanji uređaj za lakše nošenje, debljine samo 9.4 mm, uz dodatak redizajnirane i ergonomski prilagođene S-pen olovke.

Uređaj bi se na tržištu trebao pojaviti krajem oktobra 2012.godine. Za početak će ga biti moguće nabaviti u samo dvije boje ( titan siva  i bijela ).

Autor

Alma je dipl.sanitarni inžinjer sa dosta slobodnog vremena, zbog kojeg je i počela da se bavi pisanjem. Veliki je optimista i vječito dijete. Uživa u druženju sa prijateljima i dobroj čokoladi