Cisco Expo 2012 u Sarajevu

U Sarajevu će se 9. i 10. maja 2012. godine u hotelu Holiday Inn održati Cisco Expo 2012 konferencija. Cisco je globalni lider u oblasti mrežnih tehnologija tako da ovaj događaj za sve one koji se bave ovim poslom predstavlja neizostavan događaj.

Pod sloganom “Innovative Together” – “Zajedno do inovacija”, kroz prezentacije i demonstracije uživo, bit će predstavljene brojne tehnologije koje ne samo da olakšavaju proces inovacije već u mnogome olakšavaju život i poslovanje. Na konferenciji će biti obrađene teme iz svijeta informaciono-komunikacionih tehnologija u zemlji i regiji, od kojih su najznačajnije video, kolaboracija, virtuelizacija i cloud. Biće vremena i za tehnologije u kojima je Cisco tržišni lider kao što su temeljne IP tehnologije – routing, switching, wireless i security. Cisco partneri će predstaviti najzanimljivije primjere iz prakse i pobliže objasniti načine koje su koristili da bi pomogli klijentima da prevaziđu brojne poslovne izazove.

Cisco Expo 2012 će okupiti predstavnike najvećih domaćih kompanija, inženjere i stručnjake iz bosanskohercegovačkog i regionalnog IT tržišta, predstavnike najznačajnijih medija, državne i loklane vlasti i osigurati kvalitetnu razmjenu znanja i iskustva kao i ugodno druženje.

Za praćenje informacija o samoj konferenciji dostupna je i Facebook stranica.

Autor

Završna godina Fakulteta Informacijskih Tehnologija. Trenuto programira u jednoj firmi, ali i pored toga nađe vremena da se posveti pisanju članaka na tehnografiji. Područja interesovanja su mu od mobilnih tehnologija do društvenih mreža.