HP

HP- Best Buy Award u kategoriji laptopa u BiH

HP je danas objavio da je po istraživanju Best Buy Award – Bosna i Hercegovina 2013./2014., koje je po prvi put provela švicarska kuća ICERTIAS – International Certification Association, na prvom mjestu kada je u pitanju kategorija laptopa na ovom tržištu.

Igor Fiolić, PPS Country Manager za CDG (Albaniju, BiH, Kosovo, Makedoniju, Maltu i Moldoviju) je ovim povodom izjavio: „Sa velikim zadovoljstvom smo primili vijest o ovom prestižnom priznanju jer predstavlja bitan pokazatelj da je HP samo 6 godina nakon otvaranja ureda u BiH uspio sagledati potrebe potrošača na ovom tržištu. Best Buy Award predstavlja bitan pokazatelj da su iskustva i zadovoljstvo potrošača postignuti omjerom cijene i kvaliteta roba i usluga na osnovu njihovog ličnog iskustva ili iskustva njima bliskih osoba.“

Prema analitičkim izvještajima IDC-a za 2010. i 2011. godinu, HP je vodeći isporučioc laptopa u svijetu, a konkretno na tržištu BiH je tokom 2010. godine ostvario tržišno učešće od 27%. Već naredne godine, pažljivim osluškivanjem potreba potrošača HP je učvrstio svoju poziciju sa 41% tržišnog učešća u BiH.

Pozicija HP-a, kao lidera po udjelu na svjetskom tržištu, demonstrira stalnu posvećenost ove kompanije da obezbjedi superiorne PC proizvode i iskustva u svim segmentima koji su bitni za kupce. Iz HP-a najavljuju povećanje tržišnog udjela za 2012. godinu s obzirom da je zabilježen rast prodaje.

Autor

Tehnografija je tehnološki blog koji svakodnevno donosi novosti iz društvenih mreža, internet startupa, mobilnih tehnologija, zanimljivih tehnoloških događaja te operativnih sistema. No, to nije sve. Kvalitetne recenzije, i jednostavni tutorijali će vam pokazati da svijet Interneta uopće nije tako složen, kako izgleda na prvi pogled.

Broj komentara: 0, ostavite komentar.