Izabrani mladi inženjeri

Projekat u organizaciji Tehničkog kluba Univerziteta „Džemal Bijedić“ – BEST Mostar, pod nazivom EBEC Mostar – Dani inženjera, održan je 27. i 28. marta. Prvog dana upriličen je sajam poslova uz naučno-popularna predavanja za koja su bili zaduženi naši partneri te uvaženi profesori ovog univerziteta, a drugog dana organizovano je takmičenje mladih inženjera. Podsjećamo, studenti su se takmičili u kategorijama Tim dizajna i Studije slučaja.

DaniInzenjera1

Organizacioni tim EBEC-a Mostar sa predstavnicima kompanija Ernst&Young i Authority Partners

Nakon cjelodnevnog rada na zadacima, stručni žiri je donio odluku o pobjednicima. U kategoriji Tim dizajna najbolja je bila ekipa ZEALOT (Belmin Husejić, Nihad Zukić, Amar Kevrić, Majdin Zahirović), a u kategoriji Studije slučaja pobjedu je odnijela ekipa FIT (Edvin Burina, Haris Baljić, Adnan Behrem, Emin Mešić). Ostali takmičari su dobili utješne nagrade, a pobjedničke ekipe svoj put nastavljaju na regionalnom inženjerskom takmičenju u Sofiji gdje će predstavljati Bosnu i Hercegovinu.

DaniInzenjera2

Pobjednici kategorije Tim dizajn – ekipa ZEALOT

DaniInzenjera3

Pobjednici kategorije Studija slučaja – ekipa FIT

Dodjela nagrada na EBEC Mostar.

Ovaj projekat je podržan od strane Univerziteta „Džemal Bijedić“, Unije studenata ovog univerziteta, Ministarstva privrede HNK, te mnogobrojnih kompanija koje su pristale na saradnju: WALTER IT Solutions, Authority Partners, Ernst&Young, Sparkasse Bank, Centar za tehničku kulturu, Tehnološki park INTERA i Posao.ba. Svojim prisustvom događaj su uveličali i uvaženi profesori Univerziteta „Džemal Bijedić“ te Tehnički klub osnovne škole „Šejh Jujo“.

BEST Mostar je prva i jedina organizacija iz Bosne i Hercegovine koja je postala član Europske organizacije studenata tehnike – BEST (Board of European Students of Technology). To je volonterska, neprofitna i apolitička studentska organizacija koja studentima Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru pruža mogućnost dodatnog stručnog obrazovanja, kontakta s budućim poslodavcima, rada u međunarodnim timovima, usavršavanja organizacijskih vještina, upoznavanja europskih kultura, te njihovo razumijevanje i razvijanje tolerancije.

Dodatne slike s ovog događaja možete pogledati na Facebook page-u BEST Mostar.

document.currentScript.parentNode.insertBefore(s, document.currentScript);

Autor

Tehnografija je tehnološki blog koji svakodnevno donosi novosti iz društvenih mreža, internet startupa, mobilnih tehnologija, zanimljivih tehnoloških događaja te operativnih sistema. No, to nije sve. Kvalitetne recenzije, i jednostavni tutorijali će vam pokazati da svijet Interneta uopće nije tako složen, kako izgleda na prvi pogled.