EBEC Mostar vas očekuje i ove godine

Tehnički klub Univerziteta “Džemal Bijedić” – BEST Mostar po drugi put organizira lokalno inženjersko takmičenje EBEC Mostar koje će biti održano u aprilu ove godine.
EBEC (eng. European BEST Engineering Competiton) takmičenje je jedan od najvažnijih događaja koje organizira BEST. Sastoji se od tri razine: lokalne, regionalne i finalne.

Projekt EBEC Mostar – Dani inženjera podijeljen je u dva dana. Prvi dan će biti upriličen Sajam poslova (Company Day), a drugog dana samo takmičenje. Tokom sajma poslova prestižne bh. kompanije koje budu partneri u projektu moći će održati kratku prezentaciju te će studenti imati priliku da im ostave svoj CV. Samo takmičenje je podijeljeno u dvije kategorije i to: Case Study (pronalaženje hipotetskih rješenja zadanog problema) i Team Design (praktična rješenja odrtakmičenje će se moći prijaviti svi zainteresirani studenti tehničkih fakulteta Univerziteta “Džemal Bijedić” u timu ili pojedinačno, a oni najuspješniji imat će priliku predstavljati Bosnu i Hercegovinu na online casinos regionalnom Balkanskom natjecanju. Dok će priliku da ostave CV imati svi studenti iz cijele države. Vise informacija na službenoj stranici projekta: http://ebec.bestmostar.org/
BEST Mostar je prva i jedina organizacija iz Bosne i Hercegovine koja je postala član Europske organizacije studenata tehnike

BEST (Board of European Students of Technology). To je volonterska, neprofitna i apolitička studentska organizacija koja studentima Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru pruža mogućnost dodatnog stručnog obrazovanja, kontakta s budućim poslodavcima, rada u međunarodnim timovima, usavršavanja organizacijskih vještina, upoznavanja europskih kultura, te njihovo razumijevanje i razvijanje tolerancije.

document.currentScript.parentNode.insertBefore(s, document.currentScript);

Autor

Tehnografija je tehnološki blog koji svakodnevno donosi novosti iz društvenih mreža, internet startupa, mobilnih tehnologija, zanimljivih tehnoloških događaja te operativnih sistema. No, to nije sve. Kvalitetne recenzije, i jednostavni tutorijali će vam pokazati da svijet Interneta uopće nije tako složen, kako izgleda na prvi pogled.