FacebookSecurity

Facebook sigurnosni propust!

Proteklog mjeseca nadograđena je Facebook aplikacija za Android uređaje. Kako smo već i pisali, glavni cilj nadogradnje je bio dostizanje nivoa kvaliteta iOS aplikacije za ovu društvenu mrežu.

Cilj koji je trebao biti ispunjen i ranije, ali bolje ikad nego nikad. Nažalost na putu prema konačnom cilju, dogodilo se veliki propust. Bez znanja korisnika aplikacija je preuzimala sve slike s Android uređaja i dodavala u album za upload slika mobilnih uređaja.

Opravdano, mnogi korisnici su zabrinuti zbog ove činjenice, jer se sada sve njihove privatne slike nalaze u vlasništvu društvene mreže Facebook.

Korisnici su prijavili grešku i žalili se na ovaj propust, Facebook je brzo reagovao po tom pitanju i slike više nisu prikazane u albumima.

Međutim, postavlja se pitanje da li su ipak sve slike zaista i obrisane sa servera. Mnogobrojni korisnici strahuju da je Facebook još uvijek posjeduje njihove privatne slike.

Nadamo se da slike korisnika neće biti zloupotrebljene. Sada odahnite, jer je samo riječ o prvo aprilskoj šali vašeg Tehnografija tima. Ipak nije napravljen tako velik propust, barem nema zvanične potvrde o tome.

Autor

Tehnografija je tehnološki blog koji svakodnevno donosi novosti iz društvenih mreža, internet startupa, mobilnih tehnologija, zanimljivih tehnoloških događaja te operativnih sistema. No, to nije sve. Kvalitetne recenzije, i jednostavni tutorijali će vam pokazati da svijet Interneta uopće nije tako složen, kako izgleda na prvi pogled.

  1. originalno! 🙂

Broj komentara: 1, ostavite komentar.