Osvojite par hiljada dolara uz Mozillu Firefox

Ukoliko ste ljubitelj Firefoxa i uz to još znate ponešto o snimanju kratkih filmova onda je ovo takmičenje upravo za vas. Kao i svake godine i ovaj put Mozilla vam nudi mogućnost osvajanja vrijednih nagrada za snimanje jednominutnog filma o Firefoxu. Ovogodišnje prijave su počele prije dva dana, tačnije 13.februara i trajat će do 31.jula 2013.godine.

 Nagrade su podijeljenje u nekoliko kategorija, pa tako prva kategorija obuhvata prva tri prijavljenja takmičara koji imaju mogućnost da osvoje po 1.000 dolara. Ovi takmičari će biti isključeni iz glavne nagrade, ali će imati mogućnost učestvovanja na tri filmska festivala (3.aprila BAFICI, Buenos Aires, Argentina; 5.juli,Nowe Horyzonty, Poljska i 5.juli, Cinemalaya, Manila, Filipini). U drugoj kategoriji takmičari imaju mogućnost osvajanja nagrade podijeljenje po svjetskim regijama (Južna Amerika, Sjeverna Amerika, Azija, Pacifik, Evropa, Srednji Istok i Afrika).

Pobjednika treće kategorije odlučivati će publika. Troje takmičara koji osvoje najviše glasova kao jednu od nagrada će dobiti objavljivanje svojih filmova na Mozillinom kanalu tako da će ga miliona posjetitelja imati mogućnost pogledati. Pobjednik takmičenja ili pobjednički tim kao glavnu nagradu osvaja put u Los Angeles i dobija priliku da svoj talenat  dovede na višu razinu radeći sa najvećim holivudskim producentom, Couper Samuelsonom. Ovogodišnja tema takmičenja jeste “Get Mobilized”. Ostala pravila i nagrade možete pogledati na oficijalnom Mozillinom blogu.

Autor

Alma je dipl.sanitarni inžinjer sa dosta slobodnog vremena, zbog kojeg je i počela da se bavi pisanjem. Veliki je optimista i vječito dijete. Uživa u druženju sa prijateljima i dobroj čokoladi