SIT

Sajam informacijskih tehnologija po prvi put u Mostaru

Sajam informacijskih tehnologija (SIT) će se ove godine održati na novom mjestu, s potpuno novim konceptom i novim mogućnostima. Naime, potpisan je protokol o suradnji izmedju Mostarskog sajma, REDAH-a i udruge UPIT, koji je nastao kao inicijativa sektorskog odbora za IT u okviru projekta CREDO Hercegovina koji provodi REDAH, a financira Švedska agencija za međunarodnu suradnju Sida. Zbog toga se ovogodišnji SIT seli u Mostar i održava u okviru Međunarodnog sajma gospodarstva u razdoblju od 9. travnja do 13. travnja 2013. godine.

Sit1

Ovim protokolom se definirala suradnja najjačeg gospodarskog sajma u BiH i najjačeg informatičkog događaja u regiji. Suradnja je iznimno značajna za IT firme, jer direktno pokriva šira IT područja, i to na nekoliko lokacija u okviru samog sajma – putem konferencije, radionice i komercijalnih predstavljanja tvrtki. Same teme sajma će i dalje pokrivati područja zanimljiva gospodarstvenicima i lokalnoj samoupravi, kao što su legalizacija softwarea, paperless office, Google AdWords; IT sektoru s predavanjima o Cloud Computing Modelu i Microsoftu, ali nećemo zaboraviti ni same posjetitelje sajma i Internet korisnike, koji će moći poslušati tribinu o Cyber kriminalu, Facebooku i Google-u.

Sit2

Kao što smo već rekli, ovogodišnji SIT će imati drugačiji koncept zahvaljujući mogućnostima koje postoje u okviru mostarskog sajma. Konferencijski dio SIT-a će sadržavati predavanja vrhunskih predavača, predstavljanja renomiranih tvrtki iz ICT sektora, ali i predstavljanje proizvoda i usluga ICT tvrtki iz regije Hercegovina. Predavanja će se održavati u okviru programa mostarskog sajma gdje je jedan dan rezerviran za ICT. Osim konferencije, posjetitelji će moći prisustvovati edukativnim radionicama, te saznati sve o novim proizvodima i uslugama putem komercijalnih predstavljanja tvrtki na štandovima.

Sit3

Svake godine, SIT i udruga UPIT teže društveno korisnim ciljevima poput informatičkog obrazovanja, online oglašavanja, pristupa internetu i razvoju mobilnih aplikacija, a to su jako dobri razlozi za posjetiti ovogodišnji Mostarski sajam. Za više informacija o sajmu posjetite službenu stranicu sajma. Vidimo se u travnju!

Autor

Tehnografija je tehnološki blog koji svakodnevno donosi novosti iz društvenih mreža, internet startupa, mobilnih tehnologija, zanimljivih tehnoloških događaja te operativnih sistema. No, to nije sve. Kvalitetne recenzije, i jednostavni tutorijali će vam pokazati da svijet Interneta uopće nije tako složen, kako izgleda na prvi pogled.

Broj komentara: 0, ostavite komentar.