IPv6

Organizacija konferencije – Internet protokol IPv6

Fakultet informacijskih tehnologija Mostar organizuje konferenciju na temu: „Internet protokol IPv6“. Ova verzija protokola doživjela je svoj “world lunch day” prošle godine 06.06.2012., kad su svi veliki Internet Service Provider-i prešli na ovu verziju protokola. Upravo zbog simbolike, i konferencija će biti održana na isti dan, 06.06.2013. godine.

Obzirom da je Fakultet informacijskih tehnologija do sada uvijek pratio nove trendove u svijetu informacijskih tehnologija, organizacijom konferencije s ovako specifičnom temom nastoji se pokrenuti brži prelazak na novu verziju protokola. Konferencija treba da pokaže sve specifičnosti, prednosti i probleme koje implementacija ovog protokola donosi sa sobom. Na konferenciji će učešća uzeti i gosti  iz inostranstva, predstavnici ISP a, System integratori i dr. Konferencijski link online casino je ipv6.fit.ba.ipv4.sixxs.org ako pristupate sa mreže koja radi sa IPv4 ili ipv6.fit.ba ako pristupate sa IPv6.  Potrebno je naglasiti  da je riječ o jednoj od prvih stranica koje se hostiraju u BiH a koje rade pod IPv6 protokolom. Konferencijsku  stranicu  je verificirao  IPv6 forum. Pozvani su svi da se pridruže 06.06.2013. godine u prostorijama FIT-a,  u Mostaru i podrže konferenciju svojim prisustvom ili na bilo koji drugi način. Svi zainteresovani za posjet, zbog ograničenog broja mjesta u konferencijskoj sali, se trebaju prijaviti preko konferencijske stranice.

Izvor: fit.ba

Autor

Tehnografija je tehnološki blog koji svakodnevno donosi novosti iz društvenih mreža, internet startupa, mobilnih tehnologija, zanimljivih tehnoloških događaja te operativnih sistema. No, to nije sve. Kvalitetne recenzije, i jednostavni tutorijali će vam pokazati da svijet Interneta uopće nije tako složen, kako izgleda na prvi pogled.

Broj komentara: 0, ostavite komentar.