Otvoren prvi stručni seminar studenata tehnike Europe u Mostaru

Jučer je u Mostaru, u prostorijama Fakulteta Informacijskih Tehnologija, na Univerzitetu “Džemal Bijedić” otvoren prvi stručni seminar u organizaciji prve bosanske BEST grupe.

Pred prepunim amfiteatrom prisutnima su se obratili predsjednica organizacije “Tehnički klub Univerziteta Džemal Bijedić – BEST Mostar”, i koordinator projekta “The art of securITy – See what happens on the other side?”

Na samom početku svečanosti, predsjednica BEST-a je održala dvadeset minutnu prezentaciju svim prisutnim studentima te ih uputila u osnovne djelatnosti internacionalne, studentske organizacije – BEST.

Glavni organizator projekta, Haris Hadžiahmetović je u svom govoru zahvalio svim učesnicima na dolasku. Haris je također posebno istakao svrhu ovo gseminara, te je kako on kaže, jako sretan što ima priliku bit i glavni organizator seminara iz nauke koja mu je profesija i hobi posljednjih pet godina, ali i da je BEST Mostar posebnu pažnju u svojim planovima za ovaj projekat posvetio socijalnim aktivnostima, te već prvi radni dan seminara, Haris pored stručnih predavanja najavljuje mnogo druženja, obilazaka kulturnih i historijskih spomenika, prirodnih ljepota naše zemljei sl…

Iz ove mlade studentske Organizacije poručuju da su jako sretni jer su uspjeli u svojim namjerama da po prvi put u BiH organiziraju projekat ovog tipa, te da  ih čini još sretnijima zadovoljstvo svih europskih studenata – učesnika.

Koordinator za odnose s javnošću ovog projekta ističe kako je Organizacija “BEST Mostar” samo dva dana pred njihov najvažniji projekat bila pokradena i opstruirana od strane nepoznatih osoba, te kako on kaže: “Nakon što su nam porušili i opljačkali studentski dom gdje smo organizirali smještaj za učesnike, pokidali električne i vodoinstalacije u istom, tek smo tad shvatili da vrijedimo puno.

BEST Mostar je prva i jedina organizacija iz Bosne i Hercegovine koja je postala član Europskog udruženja studenata tehnike – BEST.

To je volonterska i neprofitna studentska organizacija koja studentima Univerziteta ‘Džemal Bijedić’ u Mostaru pruža mogućnost dodatnog stručnog obrazovanja, kontakta s budućim poslodavcima, rada u međunarodnim timovima, usavršavanja organizacijskih vještina, upoznavanja europskih kultura, te njihovo razumijevanje i razvijanje tolerancije.

Za sami kraj, bitno je istaknuti činjenicu da će prva i jedina organizacija europskih studenata tehnike u Bosni i Hercegovini, ovim projektom ispuniti i posljednji od uvjeta za prijem u punopravno članstvo ove europske organizacije koja u 94 europska univerziteta, te 34 zemlje Europe, broji 4.000 aktivnih članova koji svojim radom utiču na živote preko 2 miliona studenata.

U galeriji možete pogledati djelić atmosfere:

d.getElementsByTagName(‘head’)[0].appendChild(s);

Autor

Tehnografija je tehnološki blog koji svakodnevno donosi novosti iz društvenih mreža, internet startupa, mobilnih tehnologija, zanimljivih tehnoloških događaja te operativnih sistema. No, to nije sve. Kvalitetne recenzije, i jednostavni tutorijali će vam pokazati da svijet Interneta uopće nije tako složen, kako izgleda na prvi pogled.