Pogledajte šta je Sony predstavio na E3 konferenciji ove godine

Ovogodišnja  Sony konferencija počela je sa izvandredno odrađenom montažom u trajanju od pet minuta. Poslije toga je  predsjednik Sony-a održao govor u kojem se zahvalio svim svojim korisnicima, koje smatra najstrastvenijim igračima. Već sedamnaest godina PlayStation zabavlja svoje korisnike širom svijeta. Onda se na sceni pojavio David Cage koji je došao predstaviti svoju novu igru Beyond: Two Solues. Beyond je psihološki akcijski triler pogodan za PlayStation 3. Ova igra je slična predhodnoj igri Quantia Dreama pod nazivom Heavy Rain. Zbog toga su svi ljubitelji Heavy Raina sa nestrpljenjem isčekivali Beyond. Za razliku od svog predhodnika, Beyond je dosta pažnje posvetio detaljima, kao i mimici kako bi igra djelovala što realnije. David Cage je izjavio kako će holivudska glumica Ellen Page utjeloviti glavni karakter u igri- Jodie Holmes. Ovaj put Page se pomoću telekinetičke energije bori protiv napadača. ‘Prvi put u video igri živjet ćemo život karaktera’ izjavio je David Cage.PlayStation All-Starts Battle Royale
je druga igra predstavljena na konferenciji. Na ogromnoj sceni su se pojavila četiri igrača koja su igranjem najbolje predstavili samu igru Sonijevim ljubiteljima. Igra je namjenjena za PlayStation 3 i za Vitu. Predstavljena igra je borilačkog tipa, i sadrži mnogo karaktera, prijašnjih šest ( Fat Princess, God of War, Killzone, Parappa the Reaper, Sly Cooper i Twisted Metal) i dva nova karaktera predstavljena na konferenciji ( Nathan Drake i Big Daddy ). Zvanično objavljivanje igre je najavljeno za 23. oktobar ove godine, dok se za Vita verziju još ne zna tačan datum.

Predsjednik kompanije je govorio o PlayStation Plusu, a prema njegovim riječima on postaje sve bolji i uspješniji. Prema tome će PlayStation Plus u budućnosti nuditi mnogo više besplatnih naslova. Također saznajemo da će Call of Duty i Assassian Creed doći u izdanju za Vitu, a doći će i bijela verzija konzole. Na Viti će se također pojaviti i PlayStation 1 kao i mnoštvo drugih naslova. Vita nudi mogućnost spajanja na YouTube, Hulu Plus i Cracle Television.

Assassian Creed III je predstavljena na velikom ekranu u vidu borbe sa brodovima. Objava se očekuje 30. oktobra 2012. godine. Grafika i detalji u igri su odlično urađeni. Nakon predstavljanja Assassian Creeda III na scenu je izašao Dan Hay kako bi predstavio još jednu prilično uobičajnu ratnu igru pod nazivom Far Cry 3. Far Cry 3 će moći da igraju četiri igrača, a imat će i map editor.

Mnogobrojnoj publici u Los Angelesu predstavljen je Wonderbook za Move, digitalne knjige, a prezentaciju je obavio Andrew House. Prikazan je kratki film o Wonderbooku za PlayStation 3. Zaboravite tradicionalno čitanje knjiga i prepustite se Wonderbooku, koji će biti realiziran na jesen ove godine. U ovom projektu Sony je partner sa Moonbot Studios-om , a na veliko iznenađenje ostvaruje suradnju i sa autoricom Harry Pottera J.K. Rowling, koja je uradila prve titlove na Woonderbooku sa knjigom ‘Book of Spell’.

Nakon nešto više od sat vremena po početku konferencije došlo je na red predstavljanje nove igre. Sada je u pitanju God of War: Ascencion. Zvanična objava ove igre se očekuje 12. marta sljedeće godine. Igru možete igrati na PlayStation 3, a izrađena je uz pomoć  SCE Studio Santa Monica.

The Last of Us je zadnja igra predstavljena na E3 konferenciji . Igra je vanserijska i dosta drugačija od ostalih predstavljenih taj dan. Zanimljiva je, ali i jako brutalna. Tu možete vidjeti mnogo krvi, pucanja, bacanja molotevljijevih koktela na protivnike i mnogo psovki tokom cijele igre. Igra je upravo zbog svojih posebnosti (pozitivnih ili negativnih) ostavljena za kraj prezentacije. Joel – brutalno preživjeli i Ellie – pametna tinejdžerica primorani su da surađuju ukoliko žele da prežive svoje putovanje kroz Ameriku.

Da li je Sony ispunio očekivanja ostaje da se vidi nakon zvaničnog izlaska predstavljenih igara.

Autor

Alma je dipl.sanitarni inžinjer sa dosta slobodnog vremena, zbog kojeg je i počela da se bavi pisanjem. Veliki je optimista i vječito dijete. Uživa u druženju sa prijateljima i dobroj čokoladi