PP_W9_Angle_On_White_BGD_holi_with_XperiaZ

Sony BRAVIA TV 2013 od danas dostupan i na bh. tržištu

Nakon predstavljanja nove serije inovativnih televizora u januaru na CES sajmu 2013, Sony je danas objavio dostupnost svog novog asortimana BRAVIA ® HDTV 2013 serije na tržištu Bosne i Hercegovine.

Nova serija LED televizora stvorena je za gledatelje koji su u potrazi za televizorima nevjerovatno visoke rezolucije. W-serija nudi Sony potrošačima jedinstvenu kombinaciju tehnologije i sadržaja usluga, pružajući realnu sliku, kvalitetan i impresivan zvuk. U Sony prodavnice potrošačke elektronike širom zemlje stižu modeli W6, W8 i W9 serije, a kupci mogu uživati u ovim novim modelima po cijenama koje počinju već od 849,00 KM.

Ovog ljeta, kupovinom Sony TV-a W8 i W9 serije u promotivnom paketu „Savršeni par“ uz televizor na poklon se dobija najnoviji Xperia Z TM i Xperia LTM. Vrhunski smartphone-i koji pružaju najbolje od Sonyja. Akcija se odnosi na modele iznad 46 inča a traje do 14. jula.

“Sony nastavlja pružati inovativnu tehnologiju svojim potrošačima. Tako je i sa novim TV lineupom koji pruža vrhunsku, bogatu i savršeno jasnu sliku”, rekao je Enis Šoškić, predstavnik kompanije Sony u Bosni i Hercegovini. “Ove godine, Sony pruža i jedinstvenu audio kvalitetu u svojim televizorima, zajedno sa dopadljivim iskustvom „One-touch mirroring“ funkcije koja omogućuje prikaz sadržaja sa pametnih telefona na velikom ekranu, zahvaljujući NFC funkciji. Pozivamo potrošače da posjete trgovine i u to se uvjere.”

Inovacije koje donose unaprijeđeno iskustvo gledanja

W serija LED BRAVIA televizora uključuje KDL-W905A, KDL-W805A, KDL-W650A i KDL-W600A. Osim što je Wi-Fi omogućen, svi modeli W-serije koriste Sony X-Reality PRO procesor slike koji osigurava da televizor prikazuje besprijekorne detalje i nevjerojatne boje, bez obzira na izvor sadržaja. Ova serija također koristi Motionflow XR™ za najbolji doživljaj prilikom gledanja brzih akcionih scena te prilikom igranja igrica.

Novo u 2013. godini je W905A TV kojeg karakteriše TRILUMINOS Display, LED pozadinsko osvjetljenje koje daje bogatu, autentičnu boju sa suptilnim nijansama, a također replicira jake boje, uključujući tačno reproduciranje crvene, plave i zelene. Integracijom Quantum Dot* tehnologije sa Sony jedinstvenom display tehnologijom, W905A donosi značajan raspon boja i omogućava daleko više prirodnije i vjerodostojnije iskustvo gledanja uz pojačan osjećaj dubine.

Na kraju, model W905A integrira jedinstveni dugi kanalni zvuk kabinetskog dizajna. Kanalni zvuk dužine 1.2 m pametno je postavljen u kompaktnu cjelinu koja je uredno sakrivena iza TV ekrana. Iako su zvučnici sakriveni, novodizajnirano kućište zvučnika reproducira bogat zvuk i snižen midrange zvuk, dodajući dodatnu dubinu akcionim filmovima, muzici, dijalozima i proizvodi bass snažan kao kod mnogo većih zvučnika.

Svi modeli televizora W-serije uključuju mogućnost mirroringa ekrana preko Wi-Fi (prikaz sadržaja sa pametnog telefona na velikom ekranu), a sa W905A modelom dostavljen je i NFC upravljač za potpuno One-touch iskustvo. Model W805A je One-touch kompatibilan sa dodatno dostupnim NFC upravljačem. Dodatno, sve tri serije omogućavaju mirroring putem kabla zahvaljujući MHL tehnologiji.

Sony Entertainment Network pretvara ove televizore u ultimativni digitalni doživljaj zabave. Pristupom na internet možete pregledati i koristiti omiljene aplikacije poput: YouTube™, Twitter, Skype i Facebook®.

Model KDL-W905A dolazi dostupan u veličini od 55 inča po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 5999,00 KM. KDL-W805A model dostupan je u veličini ekrana od 55 inča i 47 inča, i početna cijena je 2999,00 KM. Model KDL-W650A dolazi u veličini od 32 inča i preporučena maloprodajna cijena je od 949,00 KM.

Autor

Tehnografija je tehnološki blog koji svakodnevno donosi novosti iz društvenih mreža, internet startupa, mobilnih tehnologija, zanimljivih tehnoloških događaja te operativnih sistema. No, to nije sve. Kvalitetne recenzije, i jednostavni tutorijali će vam pokazati da svijet Interneta uopće nije tako složen, kako izgleda na prvi pogled.

Broj komentara: 0, ostavite komentar.