SonyThumb

Sony predstavlja Triluminos Display

Sony je još jednom ugodno iznenadio ljubitelje vrhunske tehnologije. Naime, televizori Bravia od sada će krasiti panel s novom tehnologijom za pozadinsko osvjetljenje nazvan Triluminos Display koji daje vjeran i prirodan prikaz boja.

Triluminos predstavlja revoluciju u televizijskoj reprodukciji boja, a tanko Triluminos LED pozadinsko osvetljenje pruža superiornu reprodukciju boja i povećava dubinu slike. Ova tehnologija koju je razvila kompanija Sony, koristi posebne LED diode za crvenu, zelenu i plavu boju. Pošto LED diode emituju čistiju crvenu i zelenu boju, one stvaraju jasnije i uniformnije svjetlo koje reprodukuje originalne boje, a rezultat toga je ekran ispunjen različitim prirodnim bojama.

E_large_130410

Tehnologija pozadinskog osvjetljenja proširuje raspon boja koje BRAVIA prikazuje u odnosu na običan televizor. U poređenju sa običnim ekranom, crvena boja je više vidljivija i vjernija, a reproduciranje zelene i plave boje izgleda mnogo prirodnije. Inače, zahtjevno reproduciranje crvene i smaragdno zelene boje daje bogatiji, življi i intenzivniji prizor.

Također, doživjet ćete sjajno iskustvo dok gledate najdragocjenije uspomene snimljene Sony digitalnim aparatom ili kamerom koji su kompaktibilni sa Triluminos tehnologijom.

Autor

Tehnografija je tehnološki blog koji svakodnevno donosi novosti iz društvenih mreža, internet startupa, mobilnih tehnologija, zanimljivih tehnoloških događaja te operativnih sistema. No, to nije sve. Kvalitetne recenzije, i jednostavni tutorijali će vam pokazati da svijet Interneta uopće nije tako složen, kako izgleda na prvi pogled.

Broj komentara: 0, ostavite komentar.