Sada zvanično, novi iPhone stiže 12.septembra

Ukoliko spadate u grupu ljudi koji sa nestrpljenjem isčekuju izlazak novog iPhonea na tržište, možete da odahnete, jer nestrpljenju se bliži kraj. U svoj kalendar zabilježite 12.septembar, kao još jedan od značajnih datuma za Apple kompaniju. Događaj bi se trebao dogoditi u 10 sati u Yerba Buena centru u San Francisku.

Ukoliko niste u toku sa glasinama novi iPhone bi trebao imati novi dizajn, i za početak bi se mogao pronaći u dvije različite boje, trebao bi imati manji, redizajniran dock connector, 4G LTE i veći 4-inčni display koristeći Sharpa IGZO tehnologiju, a moguće je da ima i NFC tehnologiju sa redizajniranim slušalicama. Još uvijek nije potvrđen tačan naziv novog iPhonea, mada prema glasinama bilo bi logično da bude iPhone 5. Vjerovatno da istinski ljubitelji Apple i iPhonea sa nestrpljenjem očekuju najavljeni dan kako bi vidjeli novi dizajn i nove mogućnosti, funkcionalnost i  cijenu novog iPhone uređaja.

Izvor: gizmodo.com

Autor

Alma je dipl.sanitarni inžinjer sa dosta slobodnog vremena, zbog kojeg je i počela da se bavi pisanjem. Veliki je optimista i vječito dijete. Uživa u druženju sa prijateljima i dobroj čokoladi