Sony predstavio nove VAIO laptope

U multiplexu Cinema City u Sarajevu kompanija Sony organizovala je predstavljanje novih Vaio laptopa serije E i S. Prisutni su po prvi put u Bosni i Hercegovini imali priliku isprobati najnovije iz popularne porodice laptopa Vaio, naučiti neštoviše o tehničkim performansama, ali i uživati u premijeri najnovijeg filma o Jamesu Bondu – “Skyfall” u kome su zastupljeni i Sony Vaio proizvodi.

Ovom prilikom, Enis Šoškić, National Sales Manager za Bosnu i Hercegovinu u kompaniji Sony (Sony Europe Ltd, Sony Central and Southeast Europe) je istakao: “Sony je osnovan davne 1946. godine te je kroz postepeni razvoj i inovacije postao jedna od najpoznatijih svjetskih marki. Da li u domu, u pokretu ili na poslu, Sony proizvodi su prepoznatljivi po svojoj kvaliteti i dizajnu”. 

“Sony također predstavlja sinonim za inovaciju u audio-vizualnoj komunikaciji. Misija Sony-ja na globalnom nivou je biti vodeća kompanija na polju potrošačke elektronike i zabave”. 

“Zahvaljujući svojoj jedinstvenoj poziciji na tržištu, Sony je u kontinuiranoj potrazi za sinergijom svog vrhunskog dizajna i inžinjerstva sa kreativnom stranom svojih uredjaja. Ono što Sony čini jedinstvenim kao tehnološku kompaniju je upravo intimno razumijevanje kreativnih mogućnosti te tehnoloških inovacija što ne posjeduje niti jedna druga kompanija”.

“Make.believe simbolizira duh našeg brenda. U tome se ogleda naša snaga kreativnosti i sposobnosti da ideje pretvorimo u stvarnost kao i da sve što zamislimo možemo i realizovati. Tačka koja povezuje make i believe je mjesto gdje se mašta i stvarnost dodiruju. Snaga Sony brenda ogleda se i u snazi Sony United-a koji grupiše sve svoje kompanije, gdje poslujući zajedno iskorištavamo naše prednosti te stvaramo autoritet za poslovanje bez premca”.

“S tim u vezi, ponosni smo obznaniti da je Sony odlučio proširiti svoju ponudu te na tržišta bivše nam države lansirati Sony premium proizvodnu IT kategoriju poznatiju kao Vaio, te E i S serijom konkurisati na IT tržištu u BiH. Samo nekoliko sati nakon zvaničnog lansiranja od strane Microsoft-a, Sony Vaio je spreman i nudi ultimativno iskustvo na svojim uređajima sa preinstaliranim Windows 8 operativnim sistemom”.

Sony Vaio serije E odlikuje se jednostavnošću korištenja te svježim, posebnim izgledom koji ga čini prepoznatljivim, kao i idealnim za porodice, studente i sve one koji žele uživati u multimediji na računaru uz jednostavnost korištenja.

Osnovne karakteristike ove serije laptopa su novi izgled – ‘wrap-around’ dizajn, brzo podizanje sistema iz stanja mirovanja uz Rapid Wake + Eco, velika dodirna pločica (touchpad) koja se može klikati za intuitivnu kontrolu bez tipki, kao i bogat i moćan zvuk uz xLOUD i “Clear Phase” tehnologiju.

S druge strane, Sony Vaio serije S namijenjen je poslovnim ljudima koji su u potrazi za laptopom koji predstavlja odličnu kombinaciju snage i prenosivosti i koji može savladati zahtjeve i najtežeg radnog dana.

VAIO Seriju S karakterizira tanak dizajn pa svi modeli jednostavno stanu u putnu torbu i uvijek su pri ruci kada ih zatrebate.

Modeli su elegantno oblikovani od čvrstih, ali i laganih materijala kao što su magnezij ili aluminij pa su modeli Serije S jako lagani. Svi modeli S Serije imaju slot-in optički pogon pa je laptop tanak, a maksimalno se povećava čvrstoća kućišta.

Autor

Završna godina Fakulteta Informacijskih Tehnologija. Trenuto programira u jednoj firmi, ali i pored toga nađe vremena da se posveti pisanju članaka na tehnografiji. Područja interesovanja su mu od mobilnih tehnologija do društvenih mreža.