Završen peti Coding Challenge u Mostaru

Protekle subote, 08.06.2013, u prostorijama Fakulteta Informacijskih Tehnologija u Mostaru održan je peti po redu Coding Challenge. Kako je Tehnografija ispratila zadnja dva CC-a, i ove godine je također bila prisutna. Tim više, što je i jedna od takmičarskih Windows Phone aplikacija bila sama Tehnografija.
Događaj je bio standardno dobro organizovan, sa jakim sponzorima, među kojima su BH Telekom i poslodavci kao što su Authority Partners i Mistral Technologies. Odaziv, kako učesnika tako i gledaoca je bio dobar, tako da je od oko 60 prijava na kraju izabrano 17 finalista koji su svoje projekte predstavljali pred žirijom.
Nešto više o samom događaju nam je rekao Dekan Fakulteta Informacijskih Tehnologija, doc. dr. Jasmin Azemović. On je posebno istakao kako ovo takmičenje nije samo vrijedno kad se uzmu nagrade u obzir, nego je i odlična odskočna daska za mlade programere i njihovo buduće uposlenje.

Najbolji u C++ Challenge dijelu takmičenja su bili Antonio Aničić, Emin Đonlić i Emin Mešić. U SQL Challenge dijelu najbolji su bili Emin Mešić, Haris Baljić i Nermin Mehić. Windows 8 Challenge prva tri mjesta osvojili su Amra Buljubašić, Ibrahim Sušić i Amir i Almir Hasić, također svi sa FIT-a.
U Phone Challenge prva tri mjesta su osvojili Jasmin Nišić, naš suosnivač sa Tehnografija aplikacijom, Adis Ćordić i Ahmed Prohić – Vlado Đerek, dok su u Game challenge najbolji bili studenti FIT-a Hamza Sabljaković, Mersad Šečić – Ahmed Mešan i Ibrahim Sušić.
Dio atmosfere također možete pogledati u službenoj Facebook galeriji.

Autor

Edin se već dvije godine aktivno bavi društvenim mrežama i novim medijima. Između ostalog je bloger, piše za jedan od prvih IT portala na prostoru Bosne i Hercegovine, ITPro, član je bhBlog tima, prvog bosanskohercegovačkog blog direktorija i student je Fakulteta Informacijskih Tehnologija. Veliki je optimist i geek u duši, koji pokušava promijeniti svijet.