Riječ urednice…

Dragi naši čitatelji,

kako samo ovaj naslov loše zvuči, ali na samom početku da vas umirimo, ništa loše se neće dogoditi. 🙂

Danas ću se zajedno sa vama kratko osvrnuti na početke Tehnografije i na njenu budućnost.

Prije svega hvala vam što pratite Tehnografiju u ime cijelog tima Tehnografije. Nakon godinu i osam mjeseci od osnivanja Tehnografije možemo reći da ona sasvim sigurno korača kroz IT svijet i vrijeme je za sljedeći korak. Puno toga se dogodilo u ovom periodu, Tehnografija je značajno narasla, dobila svoj redizajn, broj naših čitatelja raste, a od nedavno ima i svoju Windows Phone aplikaciju za koju ponosno možemo reći da je osvojila i nagradu na Coding Challengu, ali krenimo od početka.

Tehnološki blog koji je bio osmišljen da se bazira na IT svijet okupio je mladu ekipu punu entuzijazma, redom studente, a znate kako to rade studenti: sa stilom, snovima i surovom stvarnošću! Članci su se nizali i njihov broj je rastao, kao i broj autora, a negdje na tom putu smo se malo izgubili i možda zagrizli previše, te zakoračili na put portala iz IT svijeta. Ludi tempo, norme koje je trebalo ispuniti, pritisak rokova, naše obaveze i još mnogo toga pokazalo se kao ne baš dobro i sretno rješenje.

Back to the roots

Pokušali smo rasti, možda brže nego što smo mogli, odgovoriti potrebama tržišta, igrati se s marketingom, ali smo shvatili, mi smo zaljubljenici u ovo što radimo i to je pogrešan put za nas u ovom trenutku. Pokušali smo i uvidjeli smo da to nije ono što želimo, a sada se želimo vratiti bolji i pametniji na početke, na autorske članke gdje će kvaliteta biti najvažnija.

Što će to značiti za vas, dragi naši čitatelji?

Krenut ću od najočitijeg, bit će nešto manje članaka dok će se kvaliteta dignuti na novu razinu. Ključna riječ u ovom zaokretu su autorski članci u kojima će naši autori ući dublje u temu o kojoj pišu, više o njoj istražiti, reći svoje mišljenje, razmatrati vaše komentare i diskusije. Naši članci će ponuditi objektivnu stvarnost s primjesom subjektivnosti, ali i zaigrati se s kombinacijom subjektivnosti s primjesom objektivnosti. Mi istinski želimo biti IT svijet, ne njegov kanal, nego zaista živjeti i aktivno sudjelovati u njemu. Želimo da se naš, ali i vaš glas čuje, želimo da Tehnografija postane mjesto susreta zaljubljenika u IT.

Na kraju sve što mogu poželjeti jest puno zanimljivih i korisnih članaka za naše čitatelje, a kolegama Tehnografima puno kreativnosti i inovativnosti! 🙂

Uskoro vas očekuje još jedna novost. Stay tuned…

Autor

Magistra računarstva koja osim što svoje vrijeme upotpunjuje proučavanjem tehnologije ostavlja slobodnog vremena za dizajn i fotografiju. Oduševljavaju je inovativni pristupi tehnologiji. Uživa u druženju s kreativnim ljudima i voli imati ispunjen dan. Osim toga ljubitelj je mode i zabavnih izlazaka.