Facebook broji 901 milion korisnika

Najpopularnija društvena mreža na svijetu svakim danom bilježi sve veći broj korisnika. Iz Facebooka su izjavili kako trenutno ova društvena mreža ima 901 milion korisnika, a kako se prije kraja ove godine očekuje da će taj broj skočiti na milijardu. Također su iznijeli ostale statističke podatke, pa tako se na Facebooku dnevno objavi 3.2 milijarde komentara, te 300 miliona fotografija, dnevno se sklopi preko 125 milijardi novih prijateljstava. Od 901 milion korisnika martu je zabilježeno 526 miliona aktivnih članova, dok 488 miliona ljudi koristi Facebook mobile. U februaru je Facebook brojio 845 milion korisnika.

Gregory Lyons, viši analitičar u iCrossingu smatra kako će Facebook ovim tempom rasta broja korisnika u augustu već dosegnuti cifru od milijardu. Naime, Facebook ne bilježi rast samo u sferi korisnika, nego i u sferi zarade. Tako je u prvom kvartalu ove godine ostvario prihode od 1.06 milijardi dolara, sto je rast od 45 posto u odnosu na prihode iz prvog kvartala prošle godine, kada je ostvarena dobit od 731 milion dolara.

Autor

Alma je dipl.sanitarni inžinjer sa dosta slobodnog vremena, zbog kojeg je i počela da se bavi pisanjem. Veliki je optimista i vječito dijete. Uživa u druženju sa prijateljima i dobroj čokoladi