Facebook update poboljšava korištenje igri i aplikacija

Facebook je objavio na svom blogu da je pušten update platforme koji poboljšava korištenje igara i otkrivanje novih aplikacija.

Iz društvene mreže navode kako su ova poboljšanja uveli na osnovu testova koji su pokazali da bi mogli dovesti do povećanja broja ponovnih pokretanja kao i veće mogućnosti otkrivanja. Ove promjene su dio konstantnih razmišljanja da kompanija navodi korisnike na određene radnje kao što su povratak voljenim igrama ili klikanje na nove naslove. Ako ove promjene uspiju mogle bi dovesti do većeg korištenja igara, a uz to i veći profit za kompanije koje ih razvijaju.

Povećan je broj ikona, koji se pojavljuju na vrhu svake canvas stranice (stranica na kojoj igrate igre), sa 4 na 6. Ove ikone prikazuju obavjesti za svaku igru koju igrate. Rani rezultati pokazuju da su ove preporuke dovele do 20% veće korištenosti igara.

Facebook je update-ovo i broj bookmark-a na početnoj stranici kako bi očistio automatski jednom kliknute, slično kako rade notifikacije. Facebook je također kombinovao aplikacije i igre u jedan tab, koji se naziva Apps i Games. Na toj stranici će biti prikazani svi zahtjevi i pozivnice, što će olakšati pronalazak novih igara i onih koje njihovi prijatelji najviše koriste i preporučuju.

Facebook također testira game stories u skraćenoj verziji za mobilne aplikacije kako bi usmjerio korisnike mobilnih uređaja na igre. Na mobilnoj aplikaciji će svima biti prikazane igre i aplikacije koje njihovi prijatelji najviše igraju. Facebook je također objavio Games Tutorial koji pomaže programerima da započnu razvoj socijalnih igara.

Autor

Završna godina Fakulteta Informacijskih Tehnologija. Trenuto programira u jednoj firmi, ali i pored toga nađe vremena da se posveti pisanju članaka na tehnografiji. Područja interesovanja su mu od mobilnih tehnologija do društvenih mreža.