Radna posjeta studenata tehnike Univerziteta u Beogradu Univerzitetu u Mostaru

Predstavnici Udruženje studenata tehnike Evrope – BEST Beograd bili su ovih dana u radnoj posjeti Tehnickom klubu Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru. Gosti iz Beograda su za članove Tehničkog kluba održali i nekoliko stručnih treninga.

Predstavnici Tehničkog kluba su u subotu održali BKT (BEST Knowledge Transfer ) osnovni trening za sve svoje članove , na tom treningu svi novi članovi su imali priliku da se upozanju sa pravilima i načinom rada BEST-a.
U nedjelju su u prostorijama Fakulteta informacijkih tehnologija održani treninzi za PR, odnose sa javnošcu i FR , prikupljanja sredstava za projekte . Trening za PR je održala Marija Gogic , koordinator za odnose sa javnošcu BEST-a, dok su trening za FR održale Slavica Mladenovic i Danijela Popovic, iskusni clanovi BEST Beograda.
U ponedjeljak je održan trening za Project Managment, upravljanje projektom , koji je vodio Živojin Gajić, bivši sekretar i član Upravnog odbora BEST Beograda.

U sklopu ove posjete gosti su zajedno sa predstavnicima Tehničkog kluba imali i sastanka sa rektorom Univerziteta i predstavnicima Unije studenata.
Tehnički klub se zahvaljuje Fakultetu informacijskih tehnologija , Uniji studenata i Univerzitetu za pomoć i podršku koju su im pružili.

BEST (Udruženje studenata tehnike Evrope, eng. Board of European Students of Technology) je apolitička i neprofitna organizacija studenata tehnike, tehnologije i prirodnih nauka koja postoji od 1989. godine. Kroz svoje djelatnosti – stručne kurseve, inženjerska takmičenja i sajmove zapošljavanja – studentima omogućava mobilnost, stručno usavršavanje i započinjanje karijere u struci. Broji više od 3000 članova sa 91 univerziteta iz 30 evropskih zemalja, a aktivnostima koje organizuje direktno utiče na milion studenata.

BEST Beograd je BEST-ova lokalna grupa pri Univerzitetu u Beogradu. Postoji od 2003. godine, trenutno broji preko 200 članova. LBG Beograd je u oktobru 2011 dobio ulogu tutora Observer BEST grupi Mostar.
Tehnički klub Univerziteta Džemal Bijedić / Observer BEST Group Mostar je studentski klub posvećen izučavanju, promovisanju i unapređivanju tehničkih fakulteta, i u budućnosti planira da postane punopravni član u BEST-u tj. da dobije status lokalne BEST grupe.

Više informacija možete pronaći na službenoj stranici BEST-a www.best.eu.org i na facebook stranici Tehničkog kluba http://www.facebook.com/OBG.Mostar .

Autor

Edin se već dvije godine aktivno bavi društvenim mrežama i novim medijima. Između ostalog je bloger, piše za jedan od prvih IT portala na prostoru Bosne i Hercegovine, ITPro, član je bhBlog tima, prvog bosanskohercegovačkog blog direktorija i student je Fakulteta Informacijskih Tehnologija. Veliki je optimist i geek u duši, koji pokušava promijeniti svijet.