Ignorišite dosadne Facebook prijatelje bez da ih brišete

Htjeli mi to ili ne, svi imamo među svojim (mnogobrojnim) Facebook prijateljima ljude kojima je Facebook primarna zanimacija na kompjuteru. Oni često postavljaju previše sadržaja, odnosno spamaju. Na drugoj strani imate ljude u raji čisto što ih poznajete uživo, a sadržaj koji postavljaju vas uopće ne privlači. Neugodno vam je da ih obrišete upravo iz razloga što ih znate uživo. Postoji veoma jednostavno rješenje kako da ‘ih uklonite’ sa vašeg News Feed-a.

Isključivanje (Unsubscribe)

Potrebno je samo naći neki status od osobe koju više ne želite vidjeti u svom News Feed-u. Kad nanesete miš na status pojaviće vam se mala strelica u desnom ćošku statusa.

Kliknite strelicu i iz padajućeg menija odaberite zadnju opciju, Unsubscribe from status updates by [ime prijatelja]. To je to! Nećete vidjeti više ništa od te osobe.

Vraćanje prijatelja na News Feed također možete učiniti vrlo jednostavno.

Uključivanje

Potrebno je nanijeti miš na vaš New Feed, gdje će se pojaviti mala olovčica sa lijeve strane. Kliknete Edit Settings i iskočit će vam lista prijatelja koje ste sakrili.

Kraj svakog sakrivenog prijatelja možete vidjeti mali x. Kliknite na njega kako bi statusi prijatelja opet bili vidjljivi, i molite Boga da malo manje spamaju 🙂

 

[slika: flickr / spudart]

Autor

Edin se već dvije godine aktivno bavi društvenim mrežama i novim medijima. Između ostalog je bloger, piše za jedan od prvih IT portala na prostoru Bosne i Hercegovine, ITPro, član je bhBlog tima, prvog bosanskohercegovačkog blog direktorija i student je Fakulteta Informacijskih Tehnologija. Veliki je optimist i geek u duši, koji pokušava promijeniti svijet.