[INFOGRAFIKA] Šta ako bismo isprintali Facebook?

Britanska firma Cartridge Save je provela istraživanje na  2102 ispitanika o tome koliko bi nam bilo potrebno papira za printanje svih statusa na Facebook-u. I došli su do brojke od 11.5 milijardi papira potrebnog za printanje svih Facebook statusa objavljenih u periodu jedne godine.

Prema istraživanju 62% korisnika Facebook-a jednom dnevno objavi status  dužine 2 reda. Ako se uzme u obzir činjenica da Facebook aktivno koristi 800 miliona ljudi širom svijeta dođe se do brojke od 584 milijarde redova pisanih Ariel fontom veličine 11px.

Ako je po predpostavci potrebno 3 minuta da bi se pročitao jedan list veličine A4 formata, znači, da bi procječan čitalac pročitao sve isprintane Facebook statuse bilo bi mu potrebno 537 miliona sati što je jednako obilasku planete Zemlje avionom čak 8.5 miliona puta.

Također se na istom broju stranica može isprintati pola miliona primjeraka Oksfordskog Engleskog rječnika, a sva tinta potrošena za printanje koštala bi 142.7 miliona eura.

Autor

Alma je dipl.sanitarni inžinjer sa dosta slobodnog vremena, zbog kojeg je i počela da se bavi pisanjem. Veliki je optimista i vječito dijete. Uživa u druženju sa prijateljima i dobroj čokoladi