Objavljena Twitter aplikacija za Windows 8 i RT

Korisnici Windows 8 i RT operacijskog sustava napokon mogu preuzeti svoju aplikaciju za Twitter koja je dostupna u Windows Store-u.

Aplikacija je prilagođena ovom operacijskom sustavu i novom konceptu koji je predstavio pločice (eng. tiles). Sam dizajn je jako sličan web stranci twitter.com koji uključuje dobro poznate tabove: Home, Connect, Discover i Me.

Nove opcije su:

  • Snap View gdje korisnici mogu staviti Twitter na lijevu ili desnu stranu ekrana kako bi mogli pokrenuti novu aplikaciju. Pri tome mogu prilagođavati veličinu aplikacije (npr. da zauzima trećinu ekrana)
  • Fotografije su prikazane u horizontalnom (eng. landscape) prikazu tako korisnici mogu vidjeti veće verzije fotografija. Ipak mogu se vratit u vertikalni prikaz kako bi mogli dobiti uvid u Discover tab
  • Share charm omogućava tweet-anje i dijeljenje sadržaja bilo koje aplikacije na Twitter- odabirom ove opcije
  • Search charm omogućava pretragu kako bi korisnici lakše pronašli određene korisničke račune ili vidjeli tweet-ove pretražujući hashtag-ove
  • Live Tiles opcija je implementirana tako da korisnici mogu jako brzo vidjeti obavijesti iz ove aplikacije, a također i koristiti opcije odgovora i direktnih poruka na svom početnom zaslonu.

Aplikacija je dostupna na 22 jezika.

Autor

Magistra računarstva koja osim što svoje vrijeme upotpunjuje proučavanjem tehnologije ostavlja slobodnog vremena za dizajn i fotografiju. Oduševljavaju je inovativni pristupi tehnologiji. Uživa u druženju s kreativnim ljudima i voli imati ispunjen dan. Osim toga ljubitelj je mode i zabavnih izlazaka.