Twitter

“Skidanje” svih vaših tvitova do kraja godine???

Twitter bi uskoro mogao da dopusti “skidanje” svih vaših tvitova. Prema riječima Dick Costolo-a koji je CEO Twitter-a, ta mogućnost bi trebala biti dostupna korisnicima do kraja ove godine. Drugim riječima, mogućnost skidanja tvitova prestavlja sada novi prioritet programerima u toj kompaniji.

Dvije velike alternative Twitter-u, Facebook i Google+ već pružaju neke od mogućnosti skidanja podataka sa njihovih stranica. Prošli tvitovi mogu sadržavati važan sadržaj, kao što su linkovi, informacije, a također mogu biti i predmet spora. Zbog svega toga mogućnost skidanja prošlih (starih) tvitova pretstavlja prioritet broj jedan u Twitter kompaniji.

Osim toga postoji i poziv na otvorenu društvenu mrežu koja je dio šireg internet pokreta koji se zalaže za mogućnost skidanja podataka i eventualnog prelaska na alternativu ukoliko ona postoji. Korisnik bi trebao da koristi određeni servis dobrovoljno, a ne zato što je tehnički vezan za njega.

Sve ovo radimo jer želimo da naši korisnici ostanu s nama, jer oni tako žele. Dok je zaključavanje korisnika kratkoročno rješenje zadržavanje istih, vjerujemo da je način zadržavanja korisnika dugoročno u stvaranju novih i kvalitetnijih rješenja. A osim toga, ako neko prestane koristiti jedan od naših proizvoda danas, nadamo se da će biti spremni probati jedan od naših drugih proizvoda u budućnosti.

 Sve to izjavio je Dick Costolo-a na Online News Association konferenciji.

Autor

Student sam elektrotehnike u Tuzli. Istinski sam zaljubljenik u Web Dizajn, ali takodjer volim da čaprkam po hardveru. Sto se tiče interneta u globalu ništa mi nije strano. Volim da provodim vrijeme sa dragim osobama, i uvijek sam otvoren za nova poznanstva.